Dissabte, 20 d'abril de 2024
tren de la pobla

La línia Lleida-la Pobla recupera el 100% del servei

El trajecte entre Balaguer i la Pobla se seguirà fent amb bus pel manteniment de la línia a causa del temporal 'Gloria'

Redacció 18 de maig de 2020 a les 11:08
Durant aquestes setmanes la demanda en el servei ha caigut un 84% respecte l'any passat | FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) recupera avui dilluns el 100% del servei a la línia Lleida-La Pobla, coincidint amb l'entrada en la fase 1 del desconfinament de la regió sanitària de Lleida. Així doncs, les circulacions i horaris de la línia del tren de la Pobla tornaran a ser les anteriors al dissabte 21 de març, quan es va reduir el servei al 50% pels requeriments de les autoritats sanitàries i de la mobilitat pel coronavirus


Es manté el servei de bus entre Balaguer i la Pobla

Tanmateix, el trajecte entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur es continuarà realitzant amb bus degut als treballs de reparació de la unitat de tren malmesa durant el temporal Gloria del mes de gener. Uns treballs que alhora s'han vist afectats per les limitacions imposades per l'estat d'alarma i la previsió és que la unitat torni a estar operativa la segona quinzena de juliol. 

Mascaretes i distància de seguretat dins dels trens

Per altra banda, la tornada a la normalitat en el servei de tren es farà aplicant totes les mesures higièniques i de prevenció adoptades des de l'inici de la pandèmia. Entre aquestes mesures en destaquen la neteja a fons amb productes desinfectants i virucides de tots els espais de les estacions, així com la desinfecció diària dels tots els elements de l'interior dels trens. 

De la mateixa manera, FGC informa a les persones que facin ús d'aquest servei d'un seguit de recomanacions i mesures d'autoprotecció davant del coronavirus, alhora que recomana que s'eviti utilitzar el transport públic si és possible. Entre les indicacions hi ha l'ús obligatori de mascareta, mantenir la distància de seguretat, respectar l'ocupació dels seients i evitar les hores punta i les aglomeracions. A més, els actuals requeriments del Govern estipulen que no es poden ocupar més del 50% dels seients disponibles. 

La demanda cau un 84%

Pel que fa a la demanda a la línia Lleida-La Pobla durant aquestes setmanes, la disminució respecte a les validacions de l'any passat s'ha situat a l'entorn d'un 84%, amb una mitjana de 95 validacions al dia, quan habitualment la mitjana és de 608. En aquest sentit, FGC assegura que aquest volum d'usuaris ha permès que es pogués garantir en tot moment que els trens no estiguessin ocupats més d'un terç de la seva capacitat i que els usuaris hagin pogut complir amb la distància de seguretat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació