Dilluns, 29 d'abril de 2024
sant isidre

VÍDEO: Talarn celebra amb petúnies i fotografies històriques el dia de Sant Isidre

L’ajuntament ha obsequiat els veïns amb un conjunt de petúnies perquè puguin lluir als balcons, terrasses i jardins de les cases

Redacció 15 de maig de 2020 a les 13:07

En motiu del dia de Sant Isidre, un dels sants de la pagesia més venerats al municipi, l'Ajuntament de Talarn ha obsequiat els seus veïns amb un conjunt de petúnies perquè puguin lluir als balcons, terrasses i jardins de les cases. Amb aquest obsequi, el consistori vol seguir recordant aquest dia, però al mateix temps donar “un alè d'aire fresc” en temps de confinament. Aquesta acció ha anat acompanyada d’una plantada de flors per tot el poble.

Des d'anys immemorials, a Talarn hi han hagut diferents formes de celebracions en honor a Sant Isidre. Des de fa uns anys, tot i que enguany no ha pogut ser donades les restriccions de la Covid-19, l'Associació de la Gent Gran de Talarn -que porta el nom de Sant Isidre- ofereix un dinar popular on s'apleguen persones de totes les edats amb ganes de celebrar que la primavera ja es deixa colar amb força per tots els racons de la vila.

Antigament, però, Sant Isidre era un dia de reconeixement de la gent gran en que es celebrava la festa de la vellesa. Alguns fotògrafs de mitjans del segle XX van immortalitzar la celebració on es poden veure els padrins i les padrines acompanyats d’un jovenet o joveneta que contents desfilaven pels carrers de Talarn.

Per commemorar-ho, l’ajuntament ha editat un vídeo amb instantànies d'aquesta celebració que el fotògraf Andreu Gelabert va capturar als voltants dels anys 50 i que podeu veure a l’encapçalament d’aquest text.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació