Dimarts, 23 d'abril de 2024
turisme actiu

​Les empreses de ràfting no iniciaran la temporada fins que no tinguin uns protocols «clars i segurs»

La fase 1 de la desescalada permet treballar al sector del turisme actiu amb grups de 10 persones

Redacció 14 de maig de 2020 a les 17:44
Imatge inusual en aquesta època del riu Noguera Pallaresa totalment buit | ACN
La fase 1 de desescalada permet realitzar activitats de turisme actiu i de natura per a grups d'un màxim de deu persones a càrrec d'empreses d'aquest sector. No obstant això, les que es dediquen al ràfting i d'altres esports d'aventura grupals al Pallars Sobirà han decidit, per unanimitat, no operar fins que no disposin d'un protocol “clar i segur” que doni “confiança i seguretat” als treballadors i als clients.

El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat que el text que s'ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) és “molt genèric” i “no aclareix” la situació. Per aquest motiu, assegura, esperaran a tenir uns protocols de treball més clars per operar amb “tranquil·litat”. Dolcet ha afegit que el sector confia tenir una normativa clara a finals de maig.


Dolcet ha reconegut que les restriccions de mobilitat per regions sanitàries “limiten” el sector i “fan inviable” la seva activitat, ja que al Pallars ara mateix no hi poden arribar turistes. El president dels esports d’aventura ha recordat que el sector ha perdut totes les reserves escolars de primavera, mentre espera recuperar l’activitat de cara als mesos de juliol i agost amb els protocols ja establerts i sempre que aquests ho permetin.

Al conjunt de la demarcació de Lleida l'any 2018 es van registrar 352.071 serveis d'esports d'aventura d'aigua i, concretament, el ràfting va comptar amb 187.360 contractacions. Aquest sector també va donar feina aquell mateix any a 1.957 persones, de les quals 798 van treballar a temps complet, 339 a temps parcial i altres 820 van ser personal autònom.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació