Dissabte, 20 d'abril de 2024
desconfinament

L’Ajuntament de Tremp permetrà ampliar l’espai a les terrasses dels bars

També reduirà al 50% del preu de la taxa d’ocupació de via pública

Jordi Ubach Llorens 10 de maig de 2020 a les 13:25
La rambla Doctor Pearson de Tremp buida durant el confinament | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Tremp ha previst mesures per tal de facilitar la implantació de terrasses a la via pública a partir d’aquest dilluns, dia en què es posarà en marxa la fase 1 del pla de desconfinament. Per una banda i davant l'obligatorietat d’obrir les terrasses dels bars a un 50% de la seva capacitat, el consistori facilitarà l’ampliació d’espai, sempre que sigui possible, per tal de poder disposar de més metres per ubicar taules i cadires. 

Una altra decisió que s’ha pres és la reducció al 50% del preu de la taxa d’ocupació de via pública, un impost que es calcula per metres quadrats. Així, posant un exemple, tots aquells bars que disposin ara mateix d’una terrassa de 20 metres quadrats podran ampliar-la fins els metres que permeti l’espai respectant guals, aparadors o altres establiments... i pagaran el 50% dels metres ocupats.


D’altra banda, l’ordre ministerial publicat aquest dissabte permet també obrir equipaments com la biblioteca o els museus. L’Ajuntament de Tremp ha anunciat que està treballant per poder obrir aquests equipaments un cop es puguin garantir les mesures de seguretat per al personal i els usuaris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació