Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Joan Talarn es reuneix telemàticament amb el president i els alcaldes del Pallars Jussà

La Diputació de Lleida informa la comarca sobre el pla de xoc per combatre la crisi sanitària i de serveis provocada per la Covid-19

Redacció 30 d'abril de 2020 a les 11:27
Captura de pantalla de la videoconferència amb el president i els alcaldes del Jussà | Diputació de Lleida
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre han mantingut aquest dimecres una reunió telemàtica amb càrrecs del Consell Comarcal del Pallars Jussà per exposar-los amb detall el pla de xoc aprovat per l’ens provincial, que destinarà 876.348 euros a la comarca perquè ajuntaments i consell comarcal els utilitzin per fer front a les despeses per la crisi del coronavirus.

Durant la trobada s'han exposat els eixos bàsics sobre els quals pivota aquest pla, que destinarà prop d’1’8 milions d’euros a les comarques pallareses. Un pla de xoc que té com a novetats respecte d'altres la seva immediatesa a l'hora d'atorgar els ajuts, que podran ser justificats fins al 31 de març de 2021.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, s'ha interessat per l'equitat dels repartiments i els alcaldes i alcaldesses, per les especificitats dels nuclis agregats. 


El president, Joan Talarn, ha destacat que aquests plans incorporen per primera vegada els criteris de discriminació positiva per a poblacions amb risc de despoblament i amb població envellida i ha aconsellat els alcaldes i alcaldesses pallaresos que, tot i la senzillesa dissenyada per accedir a aquests ajuts, es vetlli per la màxima exactitud de les justificacions de les despeses ordinàries amb motiu de la Covid-19.

Talarn i Latorre han destacat que en els propers plens s'avançaran les altres línies de subvencions previstes al pressupost del 2020, però que ara també tindran en comú mecanismes que els facin més simples, àgils i de disponibilitat ràpida.

La del Pallars Jussà és la segona de les trobades que la Diputació manté amb les institucions lleidatanes, després que dimarts ho fes amb el Segrià. El calendari de reunions ha seguit avui amb la Noguera i es reprendrà el proper dilluns amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació