Dissabte, 20 d'abril de 2024
fibra òptica

​El PSC reclama al Govern que inclogui Espot en el desplegament de la fibra òptica

Remarquen que el municipi compta amb sis hotels, un alberg, allotjaments rurals, cinc càmpings, l'estació d'esquí i el Parc Nacional

Redacció 28 d'abril de 2020 a les 09:32
Vista del poble d’Espot | PSC
La regidora de Compromís per Espot (PSC), Maribel Sebastia, ha criticat que el Govern deixi el municipi al marge del desplegament de fibra òptica previst per aquest any entre Sort i Vielha. Sebastia ha apuntat que la línia “passarà només a 7 quilòmetres d’Espot”, pel que creu que “no té cap sentit deixar el poble al marge d'aquest desplegament”.

La única regidora socialista d’Espot ha recordat les potencialitats econòmiques del municipi, amb l'entrada del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'estació d'esquí. Sebastia ha especificat que el poble compta també amb sis hotels, un alberg, cases d'allotjament rural i cinc càmpings. Per tot plegat ha dit que es fa “encara menys comprensible” que no es tingui el municipi en compte, donat que tant l'estació com el Parc “depenen de Generalitat”.

Maribel Sebastia ha explicat que entre el Parc Nacional d'Aigüestortes i l’estació d’esquí, el municipi té garantit entre nou i deu mesos de feina i activitat econòmica essencial. Per aquest motiu lamenta que no es contempli la possibilitat de fer arribar un servei “tan necessari” a municipis “que requereixen eines com aquesta per seguir endavant a nivell socioeconòmic”.

Per això, el Grup Parlamentari del PSC ha registrat una bateria de preguntes. El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha explicat que “no entenem que no s'inclogui la fibra òptica a municipis com Espot, que quedaria a pocs quilòmetres del que està previst i ho posposin per d'aquí a tres anys, el que suposaria una despesa extra o que s'acabi abandonant, com ha passat amb altres projectes".

Ordeig ha lamentat que “de nou aquest Govern demostra la manca de projecte de país i una absoluta desídia per un territori i comarques, com el Pallars, que han condemnat a l'empobriment progressiu”, ha afirmat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació