Dijous, 25 d'abril de 2024
esllavissades

VÍDEO: Espectacular esllavissada controlada de roques a la C-13 entre Llavorsí i Rialp

El despreniment forma part dels treballs que s’estan efectuant en aquest punt conflictiu de la carretera

Redacció 27 d'abril de 2020 a les 18:09

Aquest dilluns ha circulat per les xarxes socials el vídeo d’una espectacular esllavissada de roques a la carretera C-13, entre Llavorsí i Rialp. Segons ha confirmat Pallars Digital, es tracta d’un despreniment controlat en el marc dels treballs que s’estan efectuant en aquest conflictiu punt de la carretera, on a finals de l’any passat una avinguda de terra i pedres va obligar a interrompre la circulació durant més de 40 hores.

En el vídeo es veu com les roques cauen des d’una gran alçada, la més gran de les quals acaba fins i tot al riu Noguera Pallaresa. Les obres per estabilitzar el talús i evitar despreniments en aquest indret s’han reprès aquest mes d'abril davant la petició dels ajuntaments i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Consideren que aquest és un moment idoni per a la seva realització, amb l’objectiu que puguin estar enllestides quan acabi l’estat d’alarma.

Els treballs compten amb un pressupost d’un milió i mig d’euros i van a càrrec del Departament de Territori. L'actuació inclou el sanejament i el reforç de l'estabilitat i de la protecció del talús on es va produir l’incident.

La pluja agreuja la situació

La pluja és un factor determinant perquè es produeixin esllavissades. Aquest dilluns, de fet, n’hi ha hagut una de grans dimensions, no provocada, a la Ribagorça aragonesa. Ha succeït, concretament, a la carretera A-1605, entre el poble de Bonansa i l'N-260. EL despreniment, sortosament, no ha provocat danys personals.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació