Dissabte, 20 d'abril de 2024
fotografia

FOTOS: L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà digitalitza 134 fotografies antigues d’Isona i Conca Dellà

Les imatges, que han estat cedides pel Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà, tenen una cronologia que va del primer al segon quart del segle XX

Redacció 24 d'abril de 2020 a les 11:22
El carrer de Sant Vicenç d’Isona a inicis del segle passat | Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà
El Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà ha cedit en comodat al Departament de Cultura un total de 134 plaques de vidre de fotografies antigues de la comarca, que seran custodiades a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Les imatges tenen una cronologia que va des del primer al segon quart del segle XX i se’n desconeix l’autor.

Aquestes fotografies van ser comprades fa uns anys a un antiquari pels responsables del Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà. Primerament van estar dipositades al Museu de la Conca Dellà d'Isona fins que ara han ingressat a l’Arxiu Comarcal. Es troben en bon estat de conservació i tenen unes mides de 10 x 15 i 9 x 12 centímetres.

L’Arxiu Comarcal les ha netejat, digitalitzat i està treballant en la confecció d’un inventari definitiu. Principalment són fotografies en blanc i negre d'Isona, Abella de la Conca, Castell d’Orcau, Conques, Figuerola d’Orcau, Orcau i Basturs, així com paisatges i interiors d’esglésies.

 FOTOS: Consulta totes les fotografies cedides a l’Arxiu Comarcal

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació