Divendres, 26 d'abril de 2024
art

El CAN de Farrera es reinventa per fer front a la crisi del coronavirus

L'entitat cultural ofereix cinc subscripcions als usuaris per poder finançar les estades i tenir accés a les futures activitats

Tomàs Garcia Espot 28 d'abril de 2020 a les 09:56
El CAN de Farrera aposta pel micromecenatge per fer front al coronavirus | CAN Farrera
La crisi provocada per la Covid-19 ha tocat de ple moltes iniciatives i entitats culturals del Pallars. És el cas del Centre d'Art i Natura de Farrera (CAN), creat l'any 1996 com un espai per a creadors artístics i investigadors, que ha hagut de reinventar-se per fer front a les conseqüències del confinament. 

En declaracions a Pallars Digital, el seu responsable de comunicació, Joan Vila, ha explicat que la impossibilitat d'acollir nous artistes, així com d'oferir cursos i activitats, ha provocat, com en la resta de negocis, "pèrdues econòmiques considerables". Tanmateix, des del centre es mostren optimistes i esperen que la situació es resolgui aviat.

Per aquest motiu han iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma l'Aixeta, per tal que quan acabi el confinament, els futurs usuaris puguin tenir accés als productes del centre en funció de la tarifa escollida. Segons Vila, aquesta iniciativa també va dirigida a aquella gent que "normalment no pot sufragar els preus que oferim". 
 
Els interessats poden escollir entre cinc tipus de subscripcions: una per solidaritzar-se amb el propi CAN, i així intentar mitigar les conseqüències de la pandèmia, i a la qual s'hi ha sumat l'exconseller de cultura, Lluís Puig. Pel que fa a la resta, estan relacionades amb les activitats i cursos que oferia el centre, com per exemple Llegeix a Farrera, una oferta consistent en comprar dos llibres amb la possibilitat de llegir-los a les seves instal·lacions.

Pel que fa a la rebuda d'aquesta nova iniciativa, el centre explica que l'interès va en augment i que ja s'estan realitzant les primeres subscripcions. Per altra banda, però, assegura que "la por i la desconfiança de la gent envers les mesures preses per l'administració, impedeix que molta més gent se sumi a la iniciativa". 



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació