Dissabte, 15 de juny de 2024
coronavirus

Donen 175 quilos de carn de poltre a hospitals i residències del Pirineu

La Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI) ho farà a través de les associacions comarcals de ramaders

Redacció 21 d'abril de 2020 a les 08:58
Un grup d'eugues i poltres menjant farratges en imatge d’arxiu | ACN
La Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI) donarà 175 quilos de carn de poltre a hospitals i residències del Pirineu. Ho farà a través de les associacions comarcals ramaderes per fer arribar als centres aquest producte que s'ha demostrat ser molt ric en omega 3 i ferro en estudis científics.

D'aquesta manera, la federació vol contribuir també a la lluita contra la Covid-19 amb el lliurament d'una carn molt indicada per als casos d'anèmia, persones de salut delicada i dones embarassades.


La carn de poltre que es donarà a hospitals i residències del Pirineu prové del Cavall Pirinenc Català (CPC), una raça càrnia reconeguda per la Generalitat des de l’any 2008. Les eugues, poltres i cavalls pasturen de juny fins a octubre a prats d’alta muntanya contribuint a la conservació dels paisatges naturals.

Des de 2008, any en què es va fundar la FECAPI, els ramaders d’equí del CPC dels Pirineus estan units en set associacions: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès i Vall d’Aran. La federació agrupa 430 ramaders i produeix anualment uns 3.000 poltres que garanteixen el consum d’”una carn excel·lent i d'alta qualitat”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació