Dimecres, 24 d'abril de 2024
caramelles

La Pobla de Segur fa front al confinament amb les «Caramelles 2.0»

Els veïns van poder seguir la tradicional cantada des dels balcons i de manera virtual

Tomàs Garcia Espot 14 d'abril de 2020 a les 11:24

Tot i el confinament a causa de la Covid-19, l'associació Caramelles de la Pobla de Segur no ha volgut deixar passar la tradicional cantada de Setmana Santa. Diumenge, tant l'organització com l'ajuntament van fer possible que poblatanes i poblatans puguessin seguir la vetllada cantant des dels balcons, així com en directe a través de YouTube. 

El tret de sortida va ser a les 10 del matí, quan es va penjar un vídeo on tots els cantaires poblatans interpretaven la cançó Als peus del Pirineu de manera simultània. En total, hi van participar més de mig centenar de persones, entre baixos, tenors i contralts, que prèviament s'havien gravat a sí mateixos cantant la icònica cançó des de casa. 

A partir de les 11:30h, un cotxe va començar a recórrer tots els carrers de la localitat fent sonar les caramelles, moment en que els veïns van sortir als balcons per escoltar-les i cantar-les, mentre també ho podien fer a través d'un directe al canal de YouTube de l'associació poblatana. Els més menuts del poble també van ser-hi presents, i a la una del migdia, acompanyats de les seves guitarres, van interpretar les tradicionals cançons de caramelles. 

Després de cantar a l'uníson Els Segadors, la jornada va finalitzar a la plaça de la Vila, on, telemàticament, es va realitzar un gran aplaudiment dedicat als professionals sanitaris que lluiten cada dia contra el coronavirus, així com a tots els nens i nenes confinats. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació