Divendres, 26 d'abril de 2024
gastronomia

Més d'una desena de productors agroalimentaris de l'Alt Pirineu s'uneixen per oferir els seus productes «online»

La campanya 'Del Parc al plat’ ofereix cistelles amb productes locals a preus especials per fer front a la davallada de vendes que pateix el sector derivada de l’emergència sanitària

Redacció 7 d'abril de 2020 a les 12:23
El nou portal ‘Del Parc al plat’ ofereix cistelles de diferents productors | PNAP
El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha posat en marxa la campanya Del Parc al plat, amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l’Ajuntament d’Esterri de Cardós, i un grup de persones productores del sector agroalimentari de la comarca i l’Alt Urgell. L’objectiu és oferir nous canals de venda al consumidor final per pal·liar les importants pèrdues econòmiques que els suposa l’emergència sanitària del coronavirus.

La iniciativa permet posar directament a disposició del públic diferents cistelles amb productes del parc, com ara carn, formatge, vi, cervesa, infusions, pastes i embotits a partir de comandes al nou lloc web habilitat, que després es recullen a les instal·lacions de la formatgeria del Tros de Sort o s’envien a domicili.

Es pot escollir entre set cistelles diferents, dos de les quals vegetarianes, amb preus que oscil·len entre els 42 i els 129 euros. Els enviaments no es limiten a l’àmbit de la demarcació, sinó que arriben a tot Catalunya, amb un cost extra de 10 euros. A més, la campanya promou la compra directa o a través de les carnisseries locals de carn, moltes de les quals procedents de races de bestiar protegides de la ramaderia local que ajuda a conservar el paisatge agroramader del parc i la biodiversitat dels prats de dall i pastures.

El logotip de la campanya inclou la imatge d’un ganxo de pastor, element molt identificador d’aquesta figura i de la ramaderia ovina i caprina que des del neolític exerceix la seva activitat a l’entorn de l’actual Parc Natural de l’Alt Pirineu proveint de llet, formatges, carn i llana als seus habitants.

A banda de les diferents cistelles tancades de productes del Parc, el web inclou un llistat dels productors agroalimentaris, amb els seus contactes i informació de la possibilitat de fer comandes online a nivell individual o en grup. La web també inclou material divulgatiu, com un fulletó dels productes del Parc, un pòster sobre les races locals de bestiar, amb explicació de les diferents peces de carn que es poden obtenir i receptes de cuina.


La iniciativa no es vol quedar aquí, i un cop la situació es normalitzi, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Consell Comarcal i les persones productores locals confien en fer un pas endavant. Així, volen consolidar la col·laboració per continuar impulsant propostes conjuntes per promoure i facilitar el consum de proximitat, recuperant l’essència del projecte Del Tros al Plat, que perseguia també aquest objectiu i que va impulsar el Consell Comarcal ara fa uns 10 anys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació