Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Tres nous positius ascendeixen a 78 els casos confirmats de coronavirus al Pallars

L’Hospital del Pallars manté des de dijous el nombre de persones ingressades amb Covid-19

Jordi Ubach Llorens 6 d'abril de 2020 a les 09:33
L’Hospital del Pallars manté amb 17 el nombre d'ingressats | GSS
Tres nous positius detectats aquest cap de setmana, dos dels quals a Tremp i un a Rialp, han fet augmentar a 78 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. La Pobla de Segur, on s’ubica el geriàtric que pateix un important brot, manté els 46 casos que tenia divendres i continua liderant el nombre de contagis al Pallars, amb 46, seguit dels 11 de Tremp i dels 5 de Sort. 

A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per habitant, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla de Segur té la segona xifra més alta de tot Catalunya, només per darrera de Castellbisbal.


Així, el Pallars Jussà ja acumula 65 positius, dels quals i a banda dels 57 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis puja als 13 amb el positiu de Rialp. La resta s’han donat a Sort (5), la Guingueta d’Àneu (2), Esterri d’Àneu (2), Espot (2) i Alt Àneu (1).

De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 17 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Es tracta del mateix nombre que divendres i que dijous, fet que posa de manifest una tendència a l’estabilització dels pacients hospitalitzats. Totes les persones ingressades estan aïllades a planta. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Cap mort i quatre altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 48 hores

El Departament de Salut ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest cap de setmana cinc morts per coronavirus i que cap d’ells ha tingut lloc a l’Alt Pirineu i Aran. S’han sumat 72 nous contagis, dels quals només nou han estat al Pirineu, territori on s’ha donat l’alta hospitalària a quatre persones en les últimes 24 hores i que suma 58 altes acumulades.

Es confirma, per tant, que el coronavirus ha frenat a la demarcació, on s’acumulen 80 morts i 1.063 casos positius. A nivell català, aquest diumenge s’ha registrat per segon dia consecutiu la xifra de morts per coronavirus més baixa de la setmana, mentre que l’estat espanyol la xifra de morts sembla que també s’ha estabilitzat en les últimes hores.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació