Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

L’exèrcit desinfecta la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, explica que es tracta d’una "acció preventiva" i que no hi ha cap cas de Covid-19 a la residència

Jordi Ubach Llorens 28 de març de 2020 a les 12:35
Membres de l’exèrcit a les portes de la residència, aquest matí | Pallars Digital
Després que fa només uns dies la Pobla de Segur demanés l’ajuda de l’exèrcit espanyol per desinfectar el Centre Geriàtric del Pirineu de la localitat, afectat per un brot de coronavirus, l’Ajuntament de Sort s’ha unit a les peticions, convertint-se en el segon municipi pallarès que sol·licita el suport del cos militar per la lluita contra la propagació del coronavirus.

Així, segons ha fet públic a Twitter el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, l’exèrcit de Terra durà a terme aquest dissabte tasques de desinfecció de la residència de gent gran Àngel Serafí Casanovas de Sort, atenent a la petició cursada pel municipi. L'alcalde de la capital del Pallars Sobirà, Raimon Monterde, ha indicat que es tracta d'una "acció preventiva", ja que "de moment al centre no hi ha cap cas i perquè segueixi així".

Els treballs, que com en el cas del geriàtric de la Pobla de Segur van a càrrec del Grup Sanitari de l’exèrcit de Terra, amb seu a Saragossa, s’han iniciat aquest matí i es preveu que s’allarguin durant tota la jornada. 
 
Monterde ha explicat que es van posar en contacte amb els responsables de la residència per "veure si precisaven aquest servei", després de veure l'acció feta al centre de la Pobla de Segur. "Van dir que seria de gran ajuda perquè van desbordats i els hi costa arribar a tot arreu", ha indicat l'alcalde, que ha afegit que el personal del centre fa una gran tasca per "mantenir l'espai confinat".
 
Des que Ada Colau demanés públicament el suport de l’exèrcit fa uns dies per la instal·lació d’un alberg destinat als sensesostre, són més els municipis catalans que s’hi han unit. Segons el diari ABC i a banda de la Pobla i Sort, entre aquests municipis hi ha Àger, la Val d’Aran, Constantí, Sabadell, Badalona, Barberà del Vallès, Súria, Cardona o Sant Joan de Vilatorrada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació