Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

L'exèrcit desinfecta el Centre Geriàtric de la Pobla, que confirma la segona mort per coronavirus

Aquest dimecres sis residents estan hospitalitzats i vuit romanen confinats a la residència amb simptomatologia lleu

Jordi Ubach Llorens 25 de març de 2020 a les 14:13

Poques hores després que es confirmés el traspàs d’una de les residents, la que ha estat la primera mort per coronavirus al Pallars, el metge del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, Ramon Mitjana, ha confirmat la mort per Covid-19 d’un segon usuari. Es tracta d’un home de 98 anys que, com el primer cas, també tenia patologies prèvies i un delicat estat de salut.

Actualment són sis els residents amb coronavirus hospitalitzats a l’Hospital Comarcal del Pallars i vuit més estan confinats a la residència amb símptomes. A més, 10 treballadors estan aïllats als seus domicilis perquè també tenen símptomes o presenten angoixa o por. Això significa, segons Mitjana, que un 35% de la plantilla està de baixa, mentre assegura que la residència viu una situació “crítica”. 

Per aquest motiu, la residència ha demanat la col·laboració de voluntaris per ajudar els treballadors del Centre Geriàtric. Segons Mitjana, es necessiten auxiliars d’infermeria i auxiliars de geriatria. Hores d’ara, per tant, el balanç del brot del Centre Geriàtric del Pirineu és de dos avis morts, sis usuaris ingressats a l’hospital de Tremp i vuit usuaris més aïllats amb símptomes lleus al mateix geriàtric.

Al mateix temps, efectius del Grup Sanitari de l’exèrcit espanyol procedents de Saragossa han dut a terme aquest dimecres al matí treballs de desinfecció al Centre Geriàtric del Pirineu. El comandant del Grup Sanitari de l'exèrcit de Saragossa, Jorge Galán, ha explicat que han fet una fumigació de totes les habitacions i zones comuns amb l'objectiu de “pal·liar una mica” la situació.
 

Membres de l’exèrcit equipant-se per entrar a la residència. Foto: Jordi Ubach


Els usuaris es mantenen dins la residència, ha dit, i la desinfecció es fa en dos fases. Al matí s'han desinfectat les habitacions mentre els usuaris estaven en alguna de les zones comuns mantenint la distància de seguretat. “Estaran fora de les habitacions unes tres hores mentre el producte, específic per a virus, fa efecte”, ha relatat. A la tarda, els usuaris tornaran a les seves habitacions i es desinfectaran les zones comuns. 

Mitjana, ha agraït la col·laboració dels militars que han fet possible la desinfecció del centre, a petició de l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró. Les primeres morts per coronavirus a les comarques pallareses arriba el mateix dia que l’Hospital del Pallars donava les primeres quatre altes hospitalàries per coronavirus.




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació