Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Dos nous casos de coronavirus al Pallars eleven a set els positius confirmats

Sis dels malalts estan ingressats a l’Hospital del Pallars i el setè és un veí d’Espot que es manté en aïllament domiciliari

Jordi Ubach Llorens 20 de març de 2020 a les 21:37
Imatge de la façana principal de l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp | GSS
Alerta al Pallars Sobirà pel brot de coronavirus sorgit les últimes hores a la comarca. Dos persones han donat positiu aquest divendres per Covid-19. Com ha avançat Pallars Digital aquest matí, el primer és un home de 58 anys, veí de la Guingueta d'Àneu, que està ingressat a l’Hospital Comarcal del Pallars. El segon cas, segons fonts oficials consultades per aquest diari, es tracta d’un veí d’Espot que en aquests moments està en aïllament domiciliari.

A més, segons les mateixes fonts, hi ha tres persones més de l’entorn de les que estan contagiades que aquesta tarda presentaven simptomatologia, motiu pel qual es tem que la xifra de contagis a la comarca podria augmentar en les pròximes hores i dies.

Paral·lelament, el Departament de Salut ha informat aquesta nit d'un nou cas de Covid-19 a l’Hospital del Pallars. Es tracta d’una dona de 78 anys que es converteix en la sisena persona que ingressa al centre sanitari i que com la resta de casos, es troba estable i aïllada a planta. Els altres cinc són el veí de la Guingueta d'Àneu i les quatre persones d’avançada edat provinents de la residència d’avis d’Àger (la Noguera).

L’Ajuntament de la Guingueta demana consciència i responsabilitat

Davant el cas confirmat de coronavirus en un veí del municipi, l’Ajuntament de la Guingueta d’Àneu ha emès un BAN on demana als seus veïns ser “més conscients i responsables” tot recordant-los l’obligatorietat de complir amb les mesures establertes per l’estat d’alarma i de seguir les indicacions del personal sanitari i les autoritats competents.

En referència a la Covid-19, l’alcalde, Jordi Pallé, assegura en aquest comunicat que “encara que ens podia semblar que al Pallars estem més aïllats i que era més difícil que arribés, ja hi és i cal que ens prenguem aquesta situació amb seriositat”, ha alertat. Finalment, el consistori prega mantenir la calma i, en cas de simptomatologia, trucar al 061 o al CAP.

Els contagis continuen creixent

Pel que fa al conjunt de la demarcació de Lleida, Salut ha confirmat aquest divendres a la nit un total de 31 casos positius nous per coronavirus SARS-CoV-2, per la qual cosa els pacients afectats s'eleven fins a 109. En tot l’episodi han mort tres persones en tota la província.

A Catalunya també segueix augmentant el ritme d'increment de morts per Covid-19, amb 40 noves víctimes mortals en les darreres 24 hores, per damunt dels 27 del dia anterior, segons el Departament de Salut. Quant a nous contagis, la xifra d'aquest divendres és de 933, record en un sol dia fins ara des que va arribar l'epidèmia a Catalunya. 

Amb aquestes xifres, el total de morts a Catalunya pel coronavirus és ja de 122, mentre que el total de casos puja a 4.203. A l’estat espanyol el coronavirus ja suma 21.571 casos de contagi i la mort de 1.093 persones.




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació