Dimarts, 23 d'abril de 2024
Coronavirus

VÍDEOS: Cassolada massiva contra el rei en ple discurs sobre el coronavirus

El rebuig al monarca, esquitxat aquests dies per la corrupció del seu pare, es fa notar mentre Felip VI emet el seu missatge sobre la crisi del coronavirus

Redacció 19 de març de 2020 a les 10:04
Cassolades arreu de Catalunya contra Felip VI | Adrià Costa
Cassolada massiva arreu de Catalunya contra el rei durant l'emissió del discurs motivat per la pandèmia de coronavirus, que a Espanya ja supera els 13.700 infectats i els 550 morts. La protesta contra Felip VI s'ha fet notar en nombroses poblacions catalanes, coincidint amb l'aparició televisiva del monarca, i el Pallars no n’ha estat una excepció.

La intervenció de Felip VI és la segona de caràcter extraordinari del seu regnat, després de la del 3 d'octubre del 2017, en la qual va avalar la violència policial contra el referèndum i va anticipar l'aplicació de l'article 155. La queixa ciutadana ha estat motivada per l'escàndol que vincula Joan Carles I amb moviments de diner opac.
 
 

 
 
Uns moviments que van fer que el seu fill, que ocupa el càrrec des del 2014, decidís trencar del tot amb el monarca emèrit. En un comunicat fet públic diumenge al vespre, en plena crisi del coronavirus, la Casa Reial va fer públic que Joan Carles I deixaria de percebre l'assignació de quasi 200.000 euros per part de l'erari públic. Una ruptura entre pare i fill que aspira a ser un tallafoc per a la monarquia, que en l'última dècada s'ha vist esquitxada per diversos casos de corrupció, entre els quals el de l'empresonat Iñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina i condemnat a gairebé sis anys.

La cassolada d'aquest vespre ha estat impulsada per l'independentisme, amb Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al capdavant i el suport de formacions com ERC, Junts per Catalunya (JxCat), la Crida Nacional per la República i la CUP.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació