Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Dos nous positius per coronavirus eleven a quatre el nombre de contagiats a l’Hospital del Pallars

Tots provenen de la residència d’avis d’Àger, mentre s’espera el resultat de dos casos que no hi tenen relació

Jordi Ubach Llorens 18 de març de 2020 a les 16:04
Imatge de la façana principal de l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp | GSS
L’Hospital Comarcal del Pallars ha confirmat el positiu per coronavirus dels dos casos que estaven en estudi des d'ahir dimarts. Es tracta d’un home i una dona d’edat avançada que també provenen de la residència d’avis d’Àger (la Noguera). Aquests dos nous contagis eleven a quatre els casos de Covid-19 a l’hospital pallarès. Tots ells es troben estables i ingressats a planta en aïllament.

A més, segons ha pogut saber Pallars Digital, dos persones més han ingressat aquest dimecres a l’Hospital del Pallars amb símptomes de coronavirus. A totes dos se’ls ha fet el test i hores d’ara estan a l'espera de conèixer el resultat mentre se’ls manté en aïllament. Cap dels dos casos no té relació amb la residència d’avis d’Àger.

L’alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat avui que la residència s'ha dividit en dues parts, la d'avis sense cap símptoma i la dels residents que sí en tenen. En aquest sentit, Burgués ha indicat que s'han hagut d'aïllar treballadors del centre i que per aquest motiu s'ha fet una crida a la ciutadania per reclutar voluntaris. "Hi ha hagut una resposta molt positiva de la societat", ha indicat la primera edil. 

La demarcació de Lleida va registrar ahir la primera mort per coronavirus, la d’un home de 79 anys amb patologies prèvies que es trobava ingressat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. En total són 51 els casos confirmats a tota la demarcació. El Departament de Salut demana que es faci un ús responsable del sistema sanitari per no col·lapsar-lo i garantir que les persones que ho necessitin puguin tenir accés a l’assistència.

41 morts a Catalunya

El nombre de morts a Catalunya pel coronavirus s’ha disparat en les darreres 24 hores, quan han mort 23 persones a Catalunya pel Covid-19. Són dades d’aquest dimarts a la tarda, una xifra que dobla amb escreix les 18 víctimes mortals que s'havien registrat fins al dia anterior. En total, el nombre de morts des que va començar el brot puja ja a 41 al nostre país.

L'increment de casos positius també ha estat fort: 472 en les darreres 24 hores. Però no supera el pic màxim del dia anterior, quan l'increment va ser de 491. Amb les dades d'aquest dimarts, Catalunya acumula ja 1.866 contagis. D'aquests, un total de 65 estan greus. L'últim balanç del Departament de Salut també precisa que hi ha 98 sanitaris contagiats, i gairebé la meitat (48) es concentren al brot d'Igulada. 

Més d’11.000 contagiats a Espanya

El balanç de contagis per coronavirus segueix creixent a l’estat espanyol. A hores d'ara, a l'estat espanyol s'han detectat ja 11.178 persones que han donat positiu i 491 que han mort a causa del covid-19, fet que significa que la taxa de mortalitat és del 4% amb les dades de les quals es disposa. Del total d'infectats, un 46% han requerit hospitalització, un 5% han ingressat a la UCI i hi ha 1.098 persones que han estat donades d'alta. 




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació