Dijous, 25 d'abril de 2024
Coronavirus

Grups de joves s'organitzen al Pallars per ajudar a persones vulnerables davant el coronavirus

S'ofereixen per fer la compra i resoldre encàrrecs i diferents taques per aquelles persones que s'estan quedant a casa per evitar contagis

Jordi Ubach Llorens 15 de març de 2020 a les 12:11
Gent gran en una plaça, en imatge d'arxiu | ND
Grups de joves del Pallars s'estan organitzant per donar suport a les persones grans i vulnerables per fer front a la situació d'alerta generada pel coronavirus. En les últimes hores, han sorgit diferents iniciatives on aquests joves s'ofereixen per fer la compra i resoldre encàrrecs i diferents tasques per aquelles persones que s'estan quedant a casa per evitar contagis.

És el cas de l’associació de joves t25620 de Tremp, que han ideat aquesta nova iniciativa de servei comunitari per fer tot allò que el confinament dificulta, especialment a la gent gran. S'ofereixen a fer encàrrecs de primera necessitat, com fer la compra o anar a la farmàcia, però també un servei de cangur per cuidar dels infants. Es pot contactar amb ells als telèfons 628 999 171 i 602 225 853 o al correu electrònic jovent25620@gmail.com.
 
També un grup de joves de la Pobla de Segur i l’Ajuntament del municipi han engegat una xarxa de suport mutu municipal per ajudar els col·lectius vulnerables, sobretot gent gran o amb salut fràgil. Els voluntaris, que han de tenir entre 16 i 50 anys i no presentar cap patologia prèvia, podran ajudar fent encàrrecs de primera necessitat. Per unir-se a la xarxa o per demanar ajuda, es pot escriure un Whatsapp o trucar al 619 078 238, o bé enviar un correu a joventut@lapobladesegur.cat.

Totes dos iniciatives estan tenint força èxit. En el cas de Tremp, ja hi ha una cinquantena de persones que s’han ofert com a voluntàries, a l’espera de celebrar una reunió amb l’Ajuntament de Tremp aquest dilluns que establirà els protocols i el funcionament de la xarxa. A la Pobla de Segur, aquest diumenge eren 29 les persones que s’han ofert voluntàries i, segons fonts municipals, ja s’ha atès una demanda.
 
Per donar servei a les dos comarques del Pallars, el diari Pallars Digital també ha impulsat una comunitat d’ajuda al Pallars Jussà i el Pallars Sobirà que es pot consultar a través de la plataforma Facebook. Hi pot escriure lliurement tota aquella persona que necessiti ajuda durant aquests dies i també tothom que n'ofereixi, especialment a la gent gran i col·lectius vulnerables.





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació