Dijous, 25 d'abril de 2024
urbanisme

El mal estat de dos cases obliga a tallar un carrer del centre històric de Tremp

L’Ajuntament de Tremp treballa per obtenir la documentació i els permisos necessaris per iniciar l’enderroc dels dos immobles amb la màxima celeritat

Jordi Ubach Llorens 6 de març de 2020 a les 09:49
El carrer del Forn de Tremp, tallat on es troben les cases afectades | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp ha tallat l’accés al carrer del Forn, situat al centre històric de la ciutat, pel mal estat de dos immobles deshabitats. El motiu principal és el de garantir la seguretat dels vianants davant el deteriorament de les dos cases, que són propietat de l’ajuntament, i que estan situades als números 8 i 10.

Ja fa anys que l’estat dels dos edificis és deficient, però les ventades del passat dilluns van fer caure alguns trossos de l’arrebossat de la façana i de l'interior de tots dos immobles, un fet que va portar el consistori a actuar d’urgència. Les cases presenten deficiències generals en l’estructura, esquerdes a les parets i forats a la teulada.

El regidor d’Obres i Urbanisme de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores, ha explicat a Pallars Digital que el consistori està treballant per obtenir la documentació i els permisos necessaris per iniciar l’enderroc dels dos immobles “el més aviat possible”, una actuació que podria ascendir a un import aproximat de 60.000 euros i que ja ha estat pressupostada als comptes d'enguany. 
 

El carrer del Forn de Tremp, tallat per seguretat. Foto: Jordi Ubach


Antoni Flores ha remarcat el caràcter “urgent” de l’enderroc i ha explicat que l’Ajuntament serà sensible amb els veïns que viuen en aquesta zona del casc antic de la ciutat per tal que els treballs de demolició afectin “el mínim possible”. El regidor ha assegurat que el tall del carrer no afecta cap domicili ni establiment comercial de la zona, ja que s'hi pot accedir per vies alternatives.

Precisament aquesta mateixa setmana el Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà ha demanat a la Generalitat l’atorgament d’ajuts per rehabilitar els cascs antics dels pobles de la comarca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació