Divendres, 26 d'abril de 2024
fauna

Maten a trets 34 daines al Pallars Sobirà

L'autor o autors de la massacre no van aprofitar cap part dels animals, fet que indicaria que es tracta d'un acte furtiu i vandàlic

Sergi Ambudio / Jordi Ubach 2 de març de 2020 a les 18:52
Imatge d'una de les daines mortes | Agents Rurals
Els Agents Rurals investiguen la mort de 34 daines, abatudes a trets, al Pallars Sobirà. La massacre va tenir lloc la nit del 25 al 26 de febrer. L'autor o els autors no van aprofitar cap part dels animals, fet que dona força a la hipòtesi que es tracta d'un acte furtiu i vandàlic. "Que no hi hagi cap aprofitament d'una espècie com aquesta és molt estrany i no té cap explicació", expliquen fonts del cos d'Agents Rurals a Pallars Digital.

La trentena de cadàvers de les daines estaven repartits, a tocar de la carretera, al llarg d'uns 17 quilòmetres, entre els municipis de València d'Àneu i Llavorsí. Això fa sospitar els Agents Rurals que els autors de la matança van abatre els animals tot recorrent la carretera C-13. El dimecres 26 al matí, la presència inusual de voltors a la zona va alertar els veïns, que van avisar les autoritats. 

En aquests moments hi ha una investigació oberta dels Agents Rurals, que busquen esclarir els fets i localitzar el o els responsables. Per aquest motiu, han demanat la col·laboració de la ciutadania, a qui animen a avisar ràpidament al 112 en cas d’escoltar trets de nit. A banda, també s'han obert diligències penals al jutjat de Tremp per un presumpte delicte contra la fauna que no només podria comportar penes de multa, sinó també de presó. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació