16 d'abril de 2024
civisme

Tremp prepara una ordenança per regular el consum d’alcohol a la via pública

El consistori vol acabar amb l’increment del consum d'alcohol, especialment entre els més joves

Jordi Ubach Llorens 2 de març de 2020 a les 11:29
Estat del parc del Pinell un diumenge al matí, en imatge d'arxiu | Pallars Digital
L’Ajuntament de Tremp està preparant una ordenança que regularà el consum d’alcohol a la via pública. Amb aquesta mesura es busca trobar una solució a les concentracions de joves que, especialment els caps de setmana i en dies festius, es reuneixen en diferents zones de la ciutat per practicar el botellón. El text esborrany es pot consultar a l’ajuntament i s’hi poden fer aportacions fins aquest dimarts 3 de març.

L'Ajuntament del Castell de Mur va ser el primer del Pallars Jussà en aprovar una ordenança d’aquestes característiques, ara fa tres anys. El va seguir el de la Pobla de Segur, que ho ha fet a principis d’aquest any. Tant a Tremp com a la Pobla, l’ordenança es basa en un model aprovat pel ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà, un document base que ha estat transmès a tots els ajuntaments de la comarca perquè aquests el puguin adaptar a les seves necessitats específiques.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat a Pallars Digital que la intenció és aprovar aquesta ordenança en la sessió plenària del mes d’abril. Cases ha dit que el text permetrà regular el consum d’alcohol al carrer, especialment entre els més joves, ja que segons assegura, en els últims anys se n'ha detectat un increment. Algunes de les zones més freqüentades pels joves són el parc del Pinell o la zona del Joncar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació