Dilluns, 29 d'abril de 2024
carnaval

Tremp finalitza el Carnaval amb l’escudellada i la sardinada popular

La celebració ha estat enguany molt participativa gràcies al bon temps

Redacció 27 de febrer de 2020 a les 18:05
Tremp va repartir dimarts prop d'un miler de racions d’escudella | Ajuntament de Tremp
El dimecres de cendra ha donat per finalitzat el Carnaval a Tremp. L’acte de cloenda va ser, ahir a la nit, l'enterrament de la sardina, que va acollir més de 500 persones a la plaça Catalunya. Totes elles van poder gaudir d’una o més racions dels més de 40 quilos de sardines fetes a la brasa que es van repartir.

Tremp va donar el tret de sortida al Carnaval el dissabte 22 amb la passarel·la infantil, una activitat dinamitzada per La Casa del Sol Naixent que va permetre lluir les disfresses dels més menuts del poble. A la tarda, va tenir lloc la rua, amb el concurs de carrosses i comparses i el pregó satíric de la Reina Carnestoltes, que es pot consultar al web de l'Ajuntament.

Enguany, la rua ha comptat amb quatre carrosses i sis comparses, desfilant al ritme de la batucada Fills de la Flama acompanyats pels percussionistes de la colla de diables Lo Peirot. La rua va finalitzar amb el pregó i el lliurament de premis del concurs de carrosses i comparses. 

Per completar els actes del cap de setmana, la nit del dissabte va comptar amb el ball de disfresses al pavelló del Casal. Un dels actes més multitudinaris de la ciutat és la tradicional Escudellada de carnaval, celebrada dimarts, en la qual es van vendre 550 plats i es van servir prop de 1.000 racions d'escudella, cuinada des de primera hora del matí per la colla de voluntaris escudellers i escudellaires.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació