Dissabte, 20 d'abril de 2024
temporal glòria

Compromís de la Diputació de Lleida per construir un accés alternatiu a Sant Esteve de la Sarga

El president, Joan Talarn, anuncia partides al nou pressupost per evitar noves esllavissades, així com la construcció d’un nou edifici per l’ajuntament

Jordi Ubach Llorens 23 de gener de 2020 a les 16:37
El president de la Diputació ha visitat la zona de l’esllavissada | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida s'ha compromès a habilitar un accés alternatiu a Sant Esteve de la Sarga després del nou despreniment d'aquest dijous, que ha tornat a tallar la carretera d'accés al municipi.

El president de l'ens, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident Jordi Latorre, i del diputat de Serveis Tècnics, Marc Baró, s'ha desplaçat aquest migdia fins al punt del despreniment, des d’on ha anunciat que cal buscar una solució definitiva per assegurar l'accés tant dels veïns com de les persones que es desplacen al congost de Mont-rebei.

Així, la Diputació ja ha encarregat un estudi tècnic per avaluar les millors alternatives, que passarien per la construcció d’una nova carretera lluny de les zones amb major volum d'esllavissades. El desviament de la carretera, segons fonts de la Diputació, podria passar per Castell de Mur o per Cellers. En paral·lel, una inspecció geològica ha de determinar quines actuacions calen per assegurar els talussos de la via actual per a garantir al màxim la seguretat.​

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, que considera que el desviament de la carretera és "la millor alternativa per no jugar-nos la vida". També el vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, que reconeix que aquesta carretera ja ha donat "massa mals de cap”.


Igualment, la Diputació de Lleida li ha traslladat a l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga que als pressupostos de la Diputació per aquest any es contempla la construcció d’un nou edifici consistorial, ja que no en disposa des de l’any 2014.

Complicacions per la neu

A banda del tall de la carretera LV-9124 a Castell de Mur, el Servei Català de Trànsit informa que aquesta tarda es manté l’obligatorietat de conduir amb cadenes per la C-28 al Port de la Bonaigua. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació