Divendres, 19 d'abril de 2024
Dis la teva!

Comunicat de l'Associació de tècnics d’esports de neu de Port Ainé

Els monitors exposen la seva versió dels fets sobre el conflicte laboral de la setmana passada

Redacció 22 de gener de 2020 a les 12:41
Cua d'esquiadors per agafar el telecadira a l'estació d'esquí de Port Ainé | ACN
Com a conseqüència dels fets ocorreguts aquests darrers dies, i del desacord d’opinions entre l’associació de tècnics d’esports de neu i l’empresa Gestión 2000, des de l’associació de tècnics d’esports de la neu volem donar-vos personalment la nostra versió dels fets amb la finalitat de donar a conèixer la nostra opinió, per tal que es tingui en compte en la futura redacció de notícies als mitjans per part vostra (les darreres notícies publicades, creiem que afavoreixen només l’opinió unilateral d’una de les parts).

En primer lloc, mostrar el nostre agraïment a tots els alcaldes de la comarca, Consell Comarcal, Entitats d’Hostalers, professors d’altres escoles i a tots els veïns/es que ens han ajudat a difondre la realitat dels fets i donat suport a l’hora de fer força per a resoldre el conflicte que vivim actualment.

Volem deixar constància que el primer problema que ens vam trobar per part de Gestión 2000 va ser la reducció del preu/hora de les classes d’esquí, requisit que en cap cas podia ser acceptat pels treballadors. Cal tenir en compte, que els preus que l’empresa Gestión 2000 té intenció d’establir son salaris precaris molt per sota del que esta establert. Tenint en compte que la precarietat salarial no és un aspecte nou de la nostra professió, en cap cas podem acceptar noves rebaixes de salaris, ni noves vulneracions dels drets dels treballadors. 

Si bé es cert que l’empresa Gestión 2000 s’encarrega de gestionar molts dels grups a les estacions d’esquí de la nostra comarca, en cap cas s’han posat en contacte amb l’associació per fer cap tipus de negociació, sinó que sempre s’han adreçat de forma directa a les direccions de les escoles i individual als treballadors per tal que aquests accedissin a treballar per un salari inferior. 

Des de l’associació, veiem totalment irrespectuosa i desmesurada “la caça” de professors d’esquí que Gestión 2000 s’ha dedicat a fer a través de coaccions i amenaces individualitzades tant a professors d’esquí com a departaments de direcció de les escoles, amb l’únic objectiu d’aconseguir que la nostra associació canviés d’opinió i accedís a treballar per un salari indigne amb l’empresa Gestión 2000. 

En diversos comunicats es destaca que l’actual problema es que els professors d’esquí s’han negat a portar l’uniforme de Gestión 2000. No cal dir, que a més de temes legals com la responsabilitat civil (no cal parlar-ne ara), no es d’estranyar que els empleats de l’esquí no vulguin portar l’uniforme d’una empresa que es mostra totalment irrespectuosa amb els treballadors i amb l’esport mateix, capaç de coaccionar i amenaçar de forma individualitzada als treballadors, directors d’escoles etc. 

Sigui quina sigui la resolució d’aquesta situació, l’associació de tècnics d’esports de neu estem units i treballant per la redacció d’un conveni laboral, consensuat amb l’associació, per tal d’evitar que aquestes situacions no es repeteixin en un futur.

Associació de tècnics d’esports de neu de Port Ainé

Com participar al Dis la teva?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació