Diumenge, 12 de maig de 2024

Premi Serondaya a la innovació cultural 2013 al Centre d'Art i Natura de Farrera

Paradoxalment una comissió del Departament de Cultura proposa retirar l'ajuda 2013 al CAN, que suspèn temporalment la seva programació

Pallars Digital 9 de desembre de 2013 a les 12:48
Durant la celebració de la 22ena edició del Seminari de Traducció Poètica de Farrera (sard/català), el Centre d'Art i Natura de Farrera (CAN) va rebre la notícia que l'associació cultural asturiana Serondaya, de Cenera (Mieres) li havia concedit el Premi Serondaya a la innovació cultural 2013 en l'àmbit de les Ciències de la Cultura Humana.
 
Els motius, segons l'acta del premi: "per promoure de manera innovadora estudis sobre el territori de muntanya, la seva cultura particular i la seva naturalesa, per treballar en la recuperació del patrimoni immaterial i per relacionar de manera preferent l'art, en totes les seves manifestacions, amb el territori i la seva naturalesa, procurant sempre barrejar artistes i científics, i amb ells els dos llenguatges de coneixement i les diferents metodologies i sensibilitats, i pel caràcter interdisciplinari i intercultural de la majoria dels seus programes".
 
Suspesa temporalment la programació
 
Paradoxalment i coincidint en el temps, aquest mes d'octubre la comissió de valoració de projectes del Departament de Cultura ha deixat el Projecte 2013 del CAN sense l'ajuda anual després de 15 anys ininterromputs de suport. Des de l'entitat gestora, els Amics del Centre d'Art i Natura, no es comprèn com s'ha passat d'una de les millors puntuacions el 2011 (darrera valoració del CONCA) a l'actual suspens sense haver-se canviat ni els criteris de valoració, ni la programació del CAN. A l'espera de saber el resultat sobre el Recurs d'Alçada presentat al Conseller de Cultura, el CAN suspèn provisionalment la seva programació cultural.
 
El CAN seguirà obert per acollir la propera trobada de la Xarxa de Centres de Producció Artística de Catalunya els propers 15, 16 i 17 de desembre, que entre altres coses analitzarà la situació critica dels centres de creació al país. A banda, el CAN seguirà obert fins al 5 de gener amb les estades individuals més enllà de la programació pròpia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, CAN Farrera