Divendres, 19 d'abril de 2024
temporal glòria

El temporal «Glòria» deixa neu a 700 metres i afectacions viàries al Pallars

La neu obliga aquest matí a circular amb cadenes en diverses carreteres i a suspendre cinc rutes de transport escolar al Pallars Sobirà

Jordi Ubach Llorens 22 de gener de 2020 a les 09:47
Un home retirant la neu dels carrers d'Esterri d’Àneu, aquest dimecres | ACN
El temporal Glòria, que està afectant greument tot el país, ha arribat aquest dimecres al Pallars amb afectacions per la neu, que aquesta matinada ha caigut a partir dels 700 metres. La neu obliga aquest matí a circular amb cadenes per diverses carreteres pallareses, com la C-13 entre Llavorsí i Esterri d'Àneu, l’N-260 al Port del Cantó o la C-28 al Port de la Bonaigua.

A més, l’accés a l’estació d’esquí de Port Ainé ha quedat tallat per la caiguda d’arbres a la carretera. Tot i que els operaris estan treballant a la zona per restablir la circulació el més aviat possible, els grups escolars que havien de fer classes d'esquí aquest dimecres, així com la resta d'usuaris de l’estació, no han pogut accedir a pistes.
 
Qui millor ha rebut aquests nous gruixos de neu ha estat l'estació d’esquí d'Espot, que a primera hora d'aquest matí treballava a tot gas per obrir l’estació a causa de l’acumulació de neu. Segons ha comunicat l’estació, en tota la nit han caigut 27 centímetres de neu nova a la cota 1.500 i 40 centímetres a la cota 2.300.


Afectació escolar

El temporal també ha tingut afectacions escolars al Pallars Sobirà. Els alumnes de l'escola de Ribera de Cardós no han pogut anar a classe per falta de subministrament elèctric. Pel que fa a les rutes de transport escolar suspeses, el Departament d'Educació ha informat que n’hi ha cinc al Pallars Sobirà.

El temporal segueix viu

Pel que fa a la previsió meteorològica, de moment aquest dimecres ens continuarà afectant la precipitació de forma general arreu del Pallars, especialment al Pirineu, amb una cota de neu per damunt ja dels 1.600 metres. La temperatura seguirà la tendència a l’alça. 

Demà dijous encara tindrem el cel força ennuvolat amb alguna precipitació que podria afectar qualsevol punt però de forma més dispersa i amb unes temperatures que continuaran pujant. Divendres tindrem ja més estones de sol amb uns termòmetres que encara podran pujar lleugerament a les hores centrals del dia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació