Dissabte, 20 d'abril de 2024
esquí

El Govern es compromet a pagar avui la subvenció restant del 2018 als consells esportius

El Consell Català de l’Esport demana als consells que no demorin més l’inici de les activitats del programa Esport Blanc Escolar

Jordi Ubach Llorens 10 de gener de 2020 a les 12:15
Un monitor d'esquí fa una classe d'esquí alpí a tres escolars | ACN
El Consell Català de l’Esport s’ha compromès a fer efectiu aquest divendres el pagament de la subvenció de l’any 2018 a 26 consells esportius catalans per un import total de 425.962 euros. Dins d’aquest grup es troben els set consells del Pirineu, entre els quals els del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, dels nou que fan possible la realització del programa Esport Blanc Escolar (EBE) de promoció dels esports d’hivern entre l’alumnat de 3r i 4t de primària de les comarques de muntanya.

En concret, el Govern abonarà a aquests set consells de l’EBE el 20% de la partida 2018, una xifra que representa un global de 113.939 euros i que inclou les despeses per dur a terme tant el programa EBE com els altres programes de promoció d’esport en edat escolar, com els Jocs Esportius Escolars o el Pla Català d’Esport a l’Escola. D’aquesta manera, la totalitat dels Consells implicats en l’EBE hauran rebut la subvenció.

Davant l’anunci del pagament durant la jornada d'avui, el Consell Català de l’Esport demana als consells esportius del Pirineu que “reconsiderin la seva postura” i “no demorin més” l’inici de les activitats del programa Esport Blanc Escolar, segons asseguren, per “no perjudicar, especialment, l’alumnat participant i les seves famílies”. Recordem que el programa EBE està aturat a l’Alt Pirineu i Aran pels retards en els pagaments de les edicions de 2018 i 2019.

D’altra banda, pel que fa a l'import pendent de l’any 2019, aquest s’abonarà també d’acord amb les previsions exposades pel secretari general de l’Esport i l’Activitat Física en les properes setmanes, a mesura que es revisin i es certifiquin com a correctes les justificacions presentades per les entitats.

El Govern ha fet aquest anunci l’endemà de qualificar de “xantatge” la decisió dels consells esportius de paralitzar les activitats del programa d’esquí escolar i de fer una crida a la “responsabilitat” perquè aquest es pugui reprendre amb la “màxima diligència” possible.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació