Dissabte, 20 d'abril de 2024
civisme

La Pobla de Segur aprova una ordenança contra el «botellón»

El consistori vol acabar amb les concentracions de joves al voltant del Parc Alcalde Boixareu

Anna Solana Tomàs 10 de gener de 2020 a les 12:26
El Parc Alcalde Boixareu és un dels punts de reunió del 'botellón' | Ajuntament de la Pobla de Segur
El ple de l'Ajuntament de la Pobla de Segur ha votat a favor d'una ordenança de civisme que regula el consum d'alcohol a la via pública. Amb aquesta mesura es busca trobar una solució a les concentracions de joves que, especialment els caps de setmana i en dies festius, es reuneixen a la zona del Parc Alcalde Boixareu per pacticar el botellón.

L'ordenança, basada en un model aprovat pel ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà, s'ha elaborat en un treball conjunt entre les regidories de Joventut i l'Oficina Jove comarcal. Després d'obtenir llum verda al Consell, el text s'ha transmès a tots els ajuntaments de la comarca perquè l'adaptin a les necessitats dels seus municipis. 

La Pobla de Segur ha estat el primer ajuntament del Pallars Jussà en aprovar el document i ho ha fet amb el suport de tots els grups del consistori. L'alcalde del municipi, Marc Baró, assegura que una ordenança d'aquest tipus era indispensable per al municipi ja que fins ara "no hi havia cap eina per a controlar el botellón". Baró ha afegit que això els permetrà mantenir aquest fenomen allunyat d'algunes zones del poble com, per exemple, el Parc Alcalde Boixareu, actualment en procés de reforma. 

Després d'aprovar l'ordenança en el ple municipal del passat 19 de desembre, s'ha obert un termini de 30 dies per a presentar al·legacions. En cas que no es presenti cap esmena al text, aquest quedarà automàticament aprovat i entrarà en vigor a partir del proper dia 19.

Durant el mateix ple municipal, el consistori va aprovar també una ordenança general de circulació, facilitada per la Diputació de Lleida, que dona als vigilants municipals la potestat per posar multes de circulació i aparcament. A través d'un dispositiu electrònic, els agents comunicaran la infracció a la Diputació, que s'encarregarà de gestionar les sancions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació