Divendres, 19 d'abril de 2024
despoblament

Baix Pallars i Soriguera transmeten al subdelegat del govern la seva preocupació pel despoblament

José Crespín assegura que el nou Govern de Pedro Sánchez impulsarà polítiques "per donar resposta al progressiu despoblament de les zones d'interior i de muntanya

Redacció 8 de gener de 2020 a les 10:04
Imatge de la visita de Crespín a l’Ajuntament de Soriguera | Subdelegació del govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha reprès aquest dimarts l'agenda de visites al territori amb dos reunions de treball amb l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, i amb l'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, amb l’objectiu de conèixer les necessitats d'aquests municipis del Pallars Sobirà.

La primera reunió ha tingut lloc a l'Ajuntament de Baix Pallars, i posteriorment s'ha desplaçat a l'Ajuntament de Soriguera. En totes dos reunions s'han abordat qüestions relacionades amb el futur del municipi i els nous projectes que pretenen impulsar els equips de govern d'aquests dos ajuntaments.

Una de les qüestions tractades en el decurs de les dos reunions ha estat el progressiu despoblament que pateixen els petits municipis, en especial, els situats a les zones de muntanya. En aquest sentit, el subdelegat ha assegurat que el nou Govern de Pedro Sánchez que “impulsarà l'Estratègia Nacional Davant el Repte Demogràfic per donar resposta al progressiu despoblament en zones com el Pallars Sobirà".
 

Reunió de José Crespín a Baix Pallars. Foto: Subdelegació del govern


Segons José Crespín, aquesta iniciativa "ha de permetre generar noves expectatives a totes aquelles persones que decideixen seguir vivint en nuclis petits i mantenir el seu projecte personal, familiar i professional”. El subdelegat del govern espanyol ha recordat que entre els objectius de les polítiques del nou govern hi ha la connectivitat tecnològica territorial com a “eina bàsica” per crear noves oportunitats i evitar el despoblament.

Les de Crespín a Baix Pallars i Soriguera donen continuant a les visites que el subdelegat del Govern realitza als municipis de la demarcació de Lleida per conèixer les necessitats i inquietuds dels ens locals. El passat mes de desembre es va reunir amb l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació