Divendres, 19 d'abril de 2024
aixecada del Ninot

La Casa del Sol Naixent alerta del mal estat en què es troba el campanar de Tremp

L’entitat assegura que si no s'hi posa solució, la tradicional 'Aixecada del Ninot' s’haurà de deixar de fer per manca de seguretat

Redacció 3 de gener de 2020 a les 13:17

La Casa del Sol Naixent, entitat organitzadora de l’Aixecada del Ninot de Tremp, ha denunciat l’estat en què es troba el campanar de l’església de la ciutat, des d’on pengen la llufa gegant el dia de Sants Innocents. En un comunicat, l'entitat demana als trempolins i trempolines que signin una petició per a posar remei a la situació i poder, així, continuar amb aquesta tradició que compleix 43 anys a la ciutat.

En aquest escrit, els integrants de l'associació expliquen que en l'edició d'enguany de l'Aixecada del Ninot van trobar moltes dificultats per accedir al campanar. Diuen que "els diferents nivells alts del campanar, així com de les escales que els comuniquen" estaven en "mal estat" fins i tot, asseguren, posant "en perill la vida dels voluntaris que hi pugen desinteressadament".
 
Des de l'entitat afirmen que no es veuen en condicions de garantir la continuïtat de l'acte si les parts implicades no solucionen aquesta situació. Amb la finalitat de fer pressió, La Casa del Sol Naixent ha posat a disposició dels veïns i veïnes de Tremp uns fulls de signatures per a que se sumin a la seva petició. Aquesta petició es pot trobar al Cafè Lambretto i el Llac Negre i als comerços Beep, Impremta Tarragona, Tintoreria Jordi i Casa Uriach, però també es pot signar online a través de la plataforma Change.org.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació