Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Presentades prop de 400 al·legacions contra la pujada de l’IBI a Tremp

L’increment de l’11% d’aquest impost s’aprovarà definitivament en el ple del proper dilluns

Jordi Ubach Llorens 19 de desembre de 2019 a les 10:27
Imatge d’arxiu d’una sessió plenària d’aquesta tardor a Tremp | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp ha rebut 394 reclamacions de veïns i veïnes del municipi disconformes amb l'increment de l’11% de l’IBI anunciat en el ple extraordinari celebrat el passat mes d’octubre. Ho ha confirmat a Pallars Digital l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, després que el passat dia 10 s’acabés el termini per presentar unes al·legacions que s’estan estudiant i que es respondran individualment.

Cases ha insistit en que totes les al·legacions segueixen tres models, un fet que aixeca les sospites de l’alcaldessa, que creu que darrere aquestes reclamacions hi ha el grup municipal de Compromís per Tremp. Maria Pilar Cases admet que “tothom es pot queixar” però lamenta que la majoria de les reclamacions “vinguin orquestrades per l’oposició”.

Compromís per Tremp, que va votar en contra de l’aprovació inicial de l’augment de les ordenances, també ha presentat al·legacions on demana, entre altres mesures, utilitzar l’IBI com a eina per afavorir la creació d’activitat econòmica i el lloguer d’habitatges, alhora que sol·licita una revisió dels valors cadastrals a Tremp. Pels socialistes, “mai la ciutadania de Tremp havia mostrat un rebuig tan unànime a la decisió d’un equip de govern”. 

La modificació de l’IBI i de la resta d’ordenances fiscals serà ratificada durant el ple extraordinari que se celebrarà el proper dilluns 23 de desembre a les 9h. Cases ja va avançar a Ràdio Tremp que l'augment aplicat no es revertirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació