Dimecres, 24 d'abril de 2024
heliport

​L'heliport de Tremp acollirà vols nocturns d'aquí a vuit setmanes

Hi podran operar els serveis d’emergències mèdiques per donar cobertura al Pallars Jussà i el Pallars Sobirà

Redacció 3 de desembre de 2019 a les 09:52
Les autoritats visitant l’inici de les obres de l’heliport | ACN
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, juntament amb la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i el regidor de Mobilitat i Urbanisme de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores, han visitat aquest dilluns l’heliport de Tremp, on el Departament de Territori i Sostenibilitat inicia avui les obres per convertir-lo en una instal·lació que pugui acollir vols nocturns.

Amb la conversió a heliport operatiu les 24 hores, a Tremp hi podran operar els serveis d’emergències mèdiques per donar cobertura al Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. En total, la inversió necessària superarà els 300.000 euros, que anirà a càrrec entre l'Ajuntament de Tremp, el Govern i l'empresa adjudicatària. Els treballs tindran una durada de vuit setmanes i un cop finalitzats, el vol nocturn ja estarà operatiu. 

Gavín ha assegurat que amb la incorporació dels vols nocturns i/o amb poca visibilitat farà que els veïns de les comarques pallareses guanyin en "qualitat de vida" i tinguin una "millor atenció sanitària”. Gavín ha dit que es guanyarà també en rapidesa i competitivitat en cas d'evacuació d'un malalt, ja que l'assistència i el trasllat aeri nocturn de pacients greus i crítics serà una realitat.

Així es millorarà la cobertura sanitària de zones perifèriques en alliberar el recurs terrestre que havia de fer el trasllat, es reduirà el temps de trasllat interhospitalari de les zones més allunyades dels hospitals terciaris durant la nit i es garantirà l'equitat en l'accés al sistema sanitari públic, especialment la d'aquelles zones més allunyades dels hospitals que atenen els casos de major complexitat.


Les obres consistiran en l’abalisament per il·luminar durant la nit i en condicions de mala visibilitat la zona on s’ubica l’heliport. En aquest sentit, s’ha dissenyat un sistema de balises que cobrirà tota la plataforma on aterren i s’enlairen els helicòpters, la seva àrea de seguretat, la posició d’estacionament nº1, el rodament aeri que uneix aquests dos àmbits, l’estació d’abastament de combustible i l’accés de vianants i trànsit rodat de l’heliport.

Paral·lelament a l'habilitació de l'heliport per vols nocturns, es construirà un hangar per al manteniment i garatge d'helicòpters i es milloraran aspectes de seguretat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació