Dissabte, 27 d'abril de 2024
noguera pallaresa

Actuació a la Noguera Pallaresa per millorar la capacitat de desguàs d'un tram de riu

La CHE ha retirat una gran quantitat de restes vegetals i arbres morts que formaven un tap a la Guingueta d'Àneu

Redacció 29 de novembre de 2019 a les 10:28
La Noguera Pallaresa aigua avall del pantà de la Torrassa, en imatge d’arxiu | ACN
La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha finalitzat una actuació de condicionament i millora de la capacitat de desguàs d'un tram del riu Noguera Pallaresa que es trobava pràcticament abarrotat, al seu pas pel terme municipal de la Guingueta d Aneu. 

Els treballs s'han centrat en l'eliminació d'una gran quantitat de materials vegetals, arbres morts acumulats en un tram de la llera d'uns 180 metres de longitud i que formaven un gran tap. Aquestes restes impedien la normal circulació de l'aigua i generaven acumulació de sediments, materials en suspensió i problemes de embassaments.

Per solucionar aquesta situació i recuperar la capacitat de desguàs del riu en aquest tram, a més d'eliminar els elements obstructius, s'ha realitzat una redistribució dels sediments dipositats a l'interior de la llera, recuperant el traçat original sinuós del riu. També s'han retirat escombraries i altres residus humans, contribuint totes aquestes accions, en el seu conjunt, a millorar hàbitats d'interès i per la fauna en un espai d'alt valor natural.

Aquests treballs s'emmarquen dins de les actuacions de conservació de lleres que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre desenvolupa en tota la Conca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació