Dissabte, 20 d'abril de 2024
Participació ciutadana

​L'Ajuntament de Sort integrarà el Parc del Riuet al centre del poble i l'eix comercial

El projecte, valorat en 464.000 euros, ha rebut un ajut del Pla de Foment del Turisme

Redacció 21 de novembre de 2019 a les 09:04
Pla general del Parc del Riuet de Sort aquest dimecres | ACN
L'Ajuntament de Sort podrà remodelar el Parc del Riuet gràcies a un ajut del Pla de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya. Aquest parc és un espai emblemàtic ubicat al bell mig de la població que des de la seva construcció, al 1921, no ha estat objecte de cap remodelació integral. Ara, es vol apropar aquesta zona d'esbarjo i escenari d'esdeveniments culturals i lúdics al centre del poble i a l'eix comercial.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sort, Baldo Farré, ha detallat que entre les principals actuacions hi ha la millora de l'enllumenat del parc i els carrers adjacents, l'adequació de l'espai per esdeveniments a l'aire lliure i la renovació de la zona de jocs. Aquest projecte està valorat en 464.000 euros i compta amb una subvenció del 50%.

En aquest espai antigament hi passava el riu Noguera Pallaresa. L'any 1911 es va decidir desviar-lo i finalitzada aquesta obra l'antiga llera del riu va quedar com a espai de joc i oci. Farré ha explicat que es tracta d'un espai que "forma part de la identitat de les persones de Sort i comarca" i ha senyalat que són molts els turistes que gaudeixen del Parc del Riuet durant la seva estada a la zona.

Farré ha recordat que durant la passada legislatura es va celebrar un procés de participació per decidir el futur del parc. Va ser una proposta que va sorgir al marge de l'Ajuntament, però que el consistori es va comprometre a estudiar i tindre en compte.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació