Dimecres, 1 de maig de 2024
ocupació

​El Govern destina 7,3 milions a estimular i fomentar l'ocupació i l'economia a l'Alt Pirineu

Es preveu atendre més de 1.200 persones en programes d’ocupació en el conjunt de la vegueria

Redacció 15 de novembre de 2019 a les 11:39
Una treballadora del SOC i un home conversen en un dels punts d'atenció | ACN
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà el pròxim any 7,3 milions d'euros al desplegament de polítiques actives d'estímul i foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic local a l'Alt Pirineu i l'Aran. Es preveu que aquestes accions beneficiïn 1.228 persones al conjunt de la vegueria.

Dels 7,3 milions d'euros, 4,8 es distribuiran a través dels programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), que preveu atendre 746 persones (tant ocupades com desocupades) a través dels programes del SOC així com amb altres serveis prestats a les Oficines de Treball. La resta es destinarà a altres programes ocupacionals del Departament, concretament a suport a la inserció al mercat de treball, programes de treball per a les persones amb discapacitat i foment de l'economia social, l'autoocupació i el treball autònom. 

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha destacat que les polítiques d'ocupació que presenten atenen "les tres prioritats més rellevants": la formació i l'orientació laboral, l'atenció als col·lectius vulnerables i la territorialització. Ginesta ha afegit que la meitat dels i les participants en programes del SOC s'insereixen laboralment.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació