Dijous, 25 d'abril de 2024
Esports d'Hivern

La FCEH presenta la nova temporada d'hivern amb els Jocs Olímpics com a objectiu

Els principals dirigents de l'esport d'hivern català es mostren convençuts de la viabilitat de la candidatura Barcelona-Pirineus 2030

Redacció 14 de novembre de 2019 a les 11:44
La Consellera Meritxell Budó durant la presentació de la Temporada 2019-2020 a l'INEFC de Barcelona | Jordi Estruch
“Estem preparats”. Aquest és el missatge que més es va repetir en l'acte de presentació de la temporada d'hivern 2019-2020, celebrat aquest dimarts al vespre a l'INEFC de Barcelona. L'esdeveniment va servir per mostrar les principals novetats de la pròxima temporada, amb la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 com a tema principal.

L'acte va comptar amb els principals dirigents de l'esport d'hivern català, que es van mostrar il·lusionats i esperançats amb el projecte olímpic: "No podem perdre aquesta oportunitat perquè ho tenim tot llest. És el somni de tots", emfatitzava el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, només començar l'acte. "Parlem d'un projecte olímpic que ens permet desenvolupar, des d'aquest mateix moment, el país" va afegir Font.
 

El president de la FCEH , Òscar Cruz, durant la presentació. Foto: Jordi Estruch

 

Un dels temes que més polèmica ha aixecat a les passades candidatures és l'impacte mediambiental que podria tenir un esdeveniment d'aquestes característiques. Per això es vol treballar per la sostenibilitat de cara al futur, com ha assegurat la responsable comercial de Turisme i Muntanya de FGC, Laura Vives: "Els Jocs seran sostenibles o no seran".

Per la seva part, el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), Òscar Cruz, va insistir en la necessitat de crear més instal·lacions, que sens dubte contribuirien a uns millors resultats esportius. Cruz també va incidir en la promoció i formació dels futurs esportistes: "A més dels esportistes que ja encarnen el present dels esports d'hivern, també és imprescindible promocionar amb encert els esportistes que, en uns anys, hauran d'agafar-ne el relleu".

"Els Jocs seran sostenibles o no seran"

Durant l'acte també es va tractar un dels temes que més preocupa a tots aquells que practiquen esports d'hivern: la meteorologia. Després que la temporada passada comencés amb una llevantada per la Castanyada, però que ens deixés un hivern molt irregular i amb poca neu, es van fer algunes prediccions de cara al nou any. D'això en va parlar l'experimentat Alfred Rodríguez Picó, que es va mostrar optimista: “serà un hivern dinàmic, amb moviment i grans contrastos. En general, pel que fa a la neu, pinta bé".

La Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, va tancar l'acte amb una valoració global des de l'òptica més institucional: "Afrontem la candidatura dels Jocs Olímpics com una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa, tant a nivell intern com a escala internacional". Budó també va recordar els criteris que han de marcar la candidatura olímpica: "Hem de poder presentar una oferta atractiva i de qualitat que es prolongui els 365 dies de l'any".

La consellera també va explicar l'acord amb el qual s’ha arribat entre el Govern, Ferrocarrils de la Generalitat i Actius de Muntanya per tal que gestionin conjuntament Boí Taüll aquesta temporada per garantir l'obertura de l'estació, mantenir l'activitat econòmica i els llocs de treballs a la zona.
 

Presentació de la Temporada 2019-2020 a l'INEFC de Barcelona Foto: Jordi Estruch

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació