Dijous, 25 d'abril de 2024
fira del codony

Tremp viu una multitudinària 18a edició de la Fira del Codony

El certamen ha comptat amb milers de visitants, que han gaudit del centenar d’estands que han exposat els seus productes

Redacció 4 de novembre de 2019 a les 09:41
Les autoritats van visitar la fira durant el matí | Ajuntament de Tremp
La ciutat de Tremp ha celebrat aquest passat dissabte la 18a edició de la Fira del Codony amb una gran afluència de participants, que l’han convertit en la més multitudinària dels últims anys. En aquesta edició, la plaça Capdevila ha acollit una seixantena de parades agroalimentàries, la major part de les quals amb el codony com a producte estrella.

A més, el mercat firal s’ha estès cap al centre històric de la ciutat amb una vintena més de parades d’artesania i tallers i demostracions d’oficis, així com la participació d’alguns comerços de la ciutat. Entre els expositors participants, cal destacar l’elevada presència de productors locals, la major part adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars, els quals han exposat des d'embotits, mels i confitures fins a licors, vins i cerveses.

La jornada va començar amb la cursa popular Antoni Camarasa, organitzada a través de la Regidoria d’Esports juntament amb el Club Futbol Sala de Tremp, que va comptar amb 170 participants. A continuació unes 650 persones van gaudir de l’esmorzar popular a base de llonganissa, torrades i allioli de codony, amb vi de Celler Vila Corona.
 

La fira va gaudir d’un molt bon nombre de visitants. Foto: Ajuntament de Tremp

 
Un any més es va convocar el concurs d’allioli, una proposta que compta sempre amb molta participació de cuineres i cuiners amateurs de totes les edats i condicions i que enguany ha comptat amb una quinzena de participants. El públic de la fira ha decidit que la guanyadora d’aquesta edició hagi estat Núria Aubarell. 
 
Com és habitual, en el decurs de la jornada hi han hagut diverses activitats, que han anat des de tallers participatius en què el codony hi té una presència destacada, fins a un de maquillatge que ha organitzat el Geoparc Conca de Tremp-Montsec. I amb especial rellevància s’ha celebrat el taller d'elaborar allioli de codony que organitza anualment Casa Badia.

Presentació del llibre Pallars Terra de Corder

A la tarda, a l’Epicentre, va tenir lloc la presentació del llibre Pallars Terra de Corder, promogut per l’Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia, que va comptar amb la participació dels prologuistes: Maria Barbal i Toni Massanés.

Es tracta d’una obra de gran qualitat que dona veu als diferents agents clau que intervenen en el procés de la carn de corder: ramaders, que comparteixen el seu dia a dia per donar a conèixer l’ofici de pastor; i carnissers i cuiners, que donen receptes i opcions per cuinar-lo.
 

Imatge de la presentació del llibre a l’Epicentre. Foto: Ajuntament de Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació