Dissabte, 27 d'abril de 2024
ràfting

Les empreses de ràfting demanen remodelar el pas per la presa de l'Hostalet

Asseguren que durant l’època de desglaç es veuen obligades a seguir passant la presa pel lateral del riu

Redacció 25 d'octubre de 2019 a les 13:18
La presa de l'Hostalet, entre Sort i Rialp, aquest dijous | ACN
Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà han demanat al Consell Comarcal remodelar el pas per la presa de l'Hostalet, al riu Noguera Pallaresa, per augmentar el període de navegabilitat. En aquest punt s'hi va fer una important obra, que es va estrenar fa escassament sis mesos, per poder-lo fer navegable.

Florido Dolcet, representat de les empreses, ha explicat que quan el cabal és superior als 40 metres cúbics per segon, generalment a l'època del desglaç, s'ha de seguir passant la presa a peu pel lateral del riu, un fet que suposa als clients haver de baixar de la barca. Per això, ha demanat ajustar l'obra per ampliar la navegabilitat d'aquest punt a tota la temporada d'esports d’aventura.

Dolcet ha explicat que quan pel riu baixen entre 20 i 40 metres cúbics per segon la navegabilitat està garantida a la presa de l’Hostalet, però quan se supera aquest cabal, per temes de seguretat, superen aquest punt baixant de la barca i passant per un pas lateral. 

La meitat dels serveis de la demarcació, al Sobirà

Pel que fa a aquesta temporada d'esports d’aventura, que va acabar el passat 15 d’octubre, s'han augmentat entre un 3% i un 5% els serveis respecte a la temporada anterior. Dolcet ha explicat que dels 700.000 serveis que s’han realitzat en tota la demarcació de Lleida, uns 340.000 s’han contractat al Pallars Sobirà. Dolcet ha assegurat que la comarca segueix sent líder a l'estat espanyol pel que fa a oferta d'activitats i venda de serveis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació