Dijous, 18 d'abril de 2024
Sentència 1-O

Desenes de pallaresos marxen «per la llibertat» en direcció a Barcelona

La caminada de tres dies per protestar contra la sentència arrenca de Vic, Berga, Tàrrega, Tarragona i Girona

Redacció 16 d'octubre de 2019 a les 18:19
Un grup de pallaresos fent parada a la Panadlela aquest migdia | Constante Aranda
Les Marxes per la Llibertat han arrencat a primera hora d'aquest matí des de diferents punts de Catalunya. Unes 2.000 persones, segons els organitzadors, han sortit per l'A-2 des de Tàrrega i un miler ho han fet des de Tarragona. A Girona i a Vic la participació es xifra en unes 10.000 persones, i també n'hi ha centenars que han sortit de Berga.

Alguns familiars dels presos i dels exiliats han volgut prendre part en aquesta iniciativa, on també hi participen tractors. Les marxes tallen els carrils que van en sentit Barcelona de diverses carreteres, com l'A-2, la C-16, l'N-340, la C-31 i l'AP-7. Desenes de persones s’han desplaçat des del Pallars per participar en la marxa que ha partit a les 7h des de Tàrrega en direcció a Barcelona.
 
A la marxa que ha partit de Tàrrega, els manifestants han anat tallant intermitentment els carrils de l'A-2 que van en sentit Barcelona. La protesta s'ha desenvolupat sense incidències durant el matí i ha tingut una aturada a la Panadella, on els manifestants han pogut agafar forces amb un dinar popular. Hi participa gent de totes les edats amb motxilles i estelades.


Les Marxes per la Llibertat són una acció inèdita consistent en cinc columnes de 100 quilòmetres. Des d'on surten? Quines són les etapes? Quina és la sisena columna? Cal fer tot el recorregut? Aquestes i altres preguntes, a la guia de Nació Digital:

 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació