Dilluns, 29 d'abril de 2024
MINUT A MINUT

EN DIRECTE: Marxes per la Llibertat i reaccions a la sentència

Segueix al detall totes les reaccions, mobilitzacions, anàlisis i opinions d’aquest dimecres

Bernat Surroca 16 d'octubre de 2019 a les 08:09
« Entrades més recents
 09:21 
ÚLTIMA HORA Els CDR criden a encerclar l'estació de Sants aquest dilluns a les 19h.
 

 19:14 

 18:07 
Els CDR han reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que destitueixi el conseller d'Interior, Miquel Buch. En un comunicat, els comitès es queixen que dissabte es van veure de nou "pràctiques irregulars i fins i tot il·legals", com ara "l'ofec de dos manifestants, un pressionant amb la porra al coll i l'altre amb el genoll".

 17:54 

 17:55 
ENTREVISTA Miquel Pasquau, magistrat del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, crític amb la sentència del procés: «La resposta no pot ser l'immobilisme constitucional»; per Pep Martí.

 17:33 

 17:31 

 17:09 
Els Mossos d'Esquadra van identificar dissabte a la nit a la plaça Tetuán de Barcelona un home per apuntar amb un punter làser el pilot d'un helicòpter policial que sobrevolava la zona dels aldarulls. L'home pot ser sancionat amb entre 30.001 i 600.000 euros.

 16:17 
Bad Gyal carrega contra els abusos policials a Catalunya i Xile. La cantant de Vilassar de Mar s'ha posicionat a través dels seu compte d'Instagram.

 15:58 
Per aquest dilluns s'ha convocat un "tall indefinit" de l'AP-7 a la Jonquera. Les autoritats franceses, segons informa el diari Independánt, aturaran els camions a Narbona i els desviaran per rutes alternatives.

 15:49 
CRÒNICA La manifestació unionista escenifica la divisió dels partits en vigílies del 10-N, per Pep Martí. Els líders del PSC, Ciutadans i PP es manifesten per separat mentre que Vox protagonitza moments de tensió en l'acte convocat per Societat Civil Catalana. 

 15:49 
CRÒNICA La manifestació unionista escenifica la divisió dels partits en vigílies del 10-N, per Pep Martí. Els líders del PSC, Ciutadans i PP es manifesten per separat mentre que Vox protagonitza moments de tensió en l'acte convocat per Societat Civil Catalana. 

 15:04 

 14:47 
VÍDEO L'unionisme tira de Labordeta, un cantautor que els va enviar «a la merda» al Congrés.

 14:45 
Sánchez Costa ha reclamat un diàleg "dins del marc de la llei", i ha establert els seus requisits: "neutralitat dels espais públics, normalització de la llengua espanyola, despolitització dels Mossos i dels mitjans de comunicació públics i auditoria del Procés". El president de SCC ha enviat "una abraçada als mossos ferits en un nou episodi de kale borroka" i ha clamat: "Tots som Mossos!".

 14:41 
En la intervenció final, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha demanat als independentistes: "Abans  de dialogar amb Madrid,  dialogueu amb la majoria social catalana".  I exclama: "President, posi les urnes!"

 14:36 

 14:31 
"Els catalans constitucionalistes afirmem que no serem moneda de canvi per a res ni per ningú", afirma el manifest de Societat Civil Catalana, que conclou amb aquestes paraules: "Ja no existeix cap Catalunya invisible perquè hem decidit que qualsevol futur per aquesta terra dependrà també de nosaltres".

 14:22 

 14:20 
El canal @btvnoticies ensenya imatges de diversos manifestants de la convocatòria unionista encaixant mans amb agents de la Policia Nacional a Via Laietana. Hi ha diverses furgonetes.

 14:19 
Al final de la manifestació unionista, a la cruïlla entre el passeig de Gràcia, presentats per la periodista Anna Grau, Marina Teixidó i Xavier Marín, com a representants de la societat civil, llegeixen el manifest de SCC "Exigim el fi de l'experiment social que ha estat el procés".

 14:15 

 14:04 

 14:00 
Junqueras a Miquel Iceta: «Comparteixes aquest missatge o el condemnes?» En relació a les declaracions de Marlaska sobre la violència a Catalunya 

 13:57 
Puigdemont reivindica la declaració d'independència de fa dos anys. L'expresident català exiliat a Brussel·les assegura que "el camí és llarg però irreversible".

 13:49 

 13:38 
Les xifres de la manifestació unionista -80.000 assistents segons la Guàrdia Urbana i 400.000 segons els organitzadors- contrasten amb les de la manifestació independentista d'ahir: 350.000 i 700.000.

 13:31 

 13:20 
Miquel Iceta, amb altres dirigents del PSC i els ministres Ábalos i Borrell, són al final de la manifestació unionista, informa Pep Martí.

 13:11 

 13:09 
Miquel Iceta, en unes declaracions a la manifestació unionista, minimitza les polèmiques declaracions de Marlaska: «Es referia al xoc entre manifestants i policies perquè la violència a Euskadi va ser superior»

 12:54 
ÚLTIMA HORA L'unionisme congrega unes 80.000 persones al centre de Barcelona per demanar que s'acabi el procés

 12:53 
La majoria de manifestats llueixen banderes espanyoles i, en menor mesura, catalanes i europees amb càntics i música amenitzant la manifestació, que demana "convivència" i "democràcia" i contra els aldarulls violents dels últims dies. 

 12:41 
Aquestes són algunes de les proclames de la manifestació unionista a Barcelona:  "Visca Espanya, visca Catalunya", "Junts som imparables", "Puigdemont a presó", "Nosaltres també som poble català", "TV3, manipuladora"

 12:40 
Les víctimes del terrorisme a Catalunya es regiren contra la comparació de Marlaska amb ETA.

 12:32 
Buch, en una roda de premsa, respon a Marlaska sobre comparar Catalunya i el País Basc: «És absolutament imprudent»

 12:32 

 12:16 
El vicepresident del Parlament, Josep Costa, critica la violència policial, sigui quina sigui: “No depèn de l’uniforme de qui la pràctica”.

 12:14 

 12:13 
 "Aquí la prensa no lleva casco!" criden els manifestants. I "prensa española, informadora"

 12:07 
Mola mogollón la Constitución!" i "Yo soy español, español, español!" i "TV3 manipuladora" són els lemes que triomfen a la manifestació unionista.

 12:01 
Arrenca la manifestació unionista al centre de Barcelona. Societat Civil Catalana i els partits constitucionalistes intenten donar la rèplica a la capacitat mobilitzadora de l'independentisme. 

 11:54 
Entusiasme i crits  de "Presidente, presidente!" quan.arriba Pablo Casado. "Tiene que ganar el PP!", crida una dona; informa Pep Martí.

 11:49 

 11:46 

 11:46 

 11:20 

 11:18 
Els CDR desconvoquen els talls de carretera a l'AP 2 a Pallejà i a l'AP 7 a l'Ampolla. Reobertes les dues vies. Consulteu aquí les afectacions a la xarxa viària, al minut.

 11:15 

 10:53 
EN DIRECTE Els @CDRCatOficial tallen l'AP-2 a Pallejà i la B-24 a la Palma de Cervelló per evitar que els autocars arribin a la manifestació unionista. Consulteu aquí les afectacions a la xarxa viària, al minut.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació