Diumenge, 28 d'abril de 2024
sentència 1-O

El Pallars surt en massa al carrer en rebuig a la sentència del procés

Tremp, Sort i la Pobla de Segur acullen les manifestacions més multitudinàries a les comarques pallareses

Jordi Ubach Llorens 14 d'octubre de 2019 a les 21:40
Imatge de la manifestació d’aquest vespre davant l’Ajuntament de Tremp | Jordi Ubach
Centenars de persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre en diferents manifestacions al Pallars, entre les quals i les més multitudinàries a les poblacions de Tremp, Sort i la Pobla de Segur. Ho han fet per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, que s’ha fet pública aquest matí i que condemna els dotze líders independentistes catalans.

La manifestació que ha aplegat més gent ha estat la de la capital del Pallars Jussà, on unes 500 persones s’han concentrat a la plaça de la Creu, davant l’Ajuntament, al mateix temps que a la sala de plens s’hi celebrava el ple extraordinari on s’ha debatut una moció de resposta a la sentència

Un cop finalitzada la sessió plenària, s’ha seguit a l’exterior amb la lectura d'un manifest. Posteriorment s'han cantat diferents cançons reivindicatives, entre elles l’Estaca, i el Cant dels Segadors. L'acte ha finalitzat, amb crits "d'independència" i “llibertat” per part dels assistents, que no han abandonat l’acte malgrat la pluja que queia amb insistència a Tremp.

A la plaça Major de Sort i a la plaça de l’Ajuntament de la Pobla de Segur també s’han concentrat centenars de persones per mostrar el seu malestar i rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, en sengles actes convocats per Òmnium Cultural. Els veïns de Sort i de la Pobla han clamat també per la llibertat dels presos polítics, igual que a Isona, on també s’han concentrat desenes de persones.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació