Dissabte, 20 d'abril de 2024
salut mental

​Sort serà dissabte la capital catalana de la salut mental

La capital del Pallars Sobirà acollirà l'acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya per reivindicar la prevenció de la mort per suïcidi

Redacció 10 d'octubre de 2019 a les 09:43
Imatge d'una sortida dels usuaris de Salut Mental Pallars a Aigüestortes | Salut Mental Pallars
Sort es convertirà, aquest proper dissabte, en la capital catalana de la salut mental en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra aquest dijous 10 d'octubre. Amb el lema Parlar i escoltar, salva vides, la capital del Pallars Sobirà acollirà l'acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya per reivindicar la prevenció de la mort per suïcidi, coorganitzat per l’Associació Salut Mental Pallars i la Federació Salut Mental Catalunya.

L'esdeveniment, que pretén posar l'accent en la necessitat d'invertir recursos en la prevenció del suïcidi, preveu reunir més de 500 persones en un acte que esdevé una oportunitat perquè professionals, entitats, afectats i famílies es trobin per fer visible la salut mental i la lluita per la defensa dels drets de les persones que tenen un trastorn mental.

L'acte, que se celebrarà al Parc del Riuet, posarà l'accent en la importància de treballar per la prevenció de la mort per suïcidi, donat que és la primera causa de mort prematura entre els joves a Catalunya. Durant la jornada es realitzarà l'activitat Retalls de vida a la qual també participaran els representants polítics i institucionals per simbolitzar la importància d'agafar-se a la vida i promoure així la prevenció de la mort per suïcidi.

La celebració del dissabte dia 12 s'emmarca en l'any de la prevenció del suïcidi declarat per la Federació Mundial de la Salut Mental. Tot, amb l'objectiu de millorar la informació i prevenció de la mort per suïcidi, i oferir un recull de recursos i entitats que treballen per donar suport i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica de salut mental al territori.

La presidenta de l'Associació de Salut Mental del Pallars, Carlota Canut, ha explicat que aquesta jornada ha de servir per fer visible la problemàtica que pateixen els afectats per salut mental i més concretament els de les comarques de muntanya. Canut ha dit que per les característiques del Pirineu, aquests usuaris ho tenen més difícil per accedir als serveis. L’associació pallaresa atén a una trentena de persones i compta amb una setantena de socis. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació