Dilluns, 29 d'abril de 2024
fotografia

Editen un llibre amb les millors fotografies de l'isonenc Josep Durany

Captades amb la seva càmera Leica durant les dècades dels anys 50, 60 i 70 del segle passat

Redacció 7 d'octubre de 2019 a les 10:53
Una imatge de la cursa de l’ou d’Isona als anys 60 | Josep Durany
La sala de conferències de l’Epicentre de Tremp va acollir divendres la presentació del llibre Imatges d’una vida. Josep Durany, un recull de les millors i més significatives fotografies que el fotògraf isonenc Josep Durany Abella (1919-2008) va captar amb la seva càmera Leica durant les dècades dels anys 50, 60 i 70 del segle passat.

L'acte va comptar amb la presència de Jordi Durany i Albert Prats, autors del llibre, en què també hi ha intervingut Oriol Alamany en el pròleg. El llibre ha estat editat pel Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà i l'Editorial Bresca n'ha fet la seva impressió i en farà la distribució. En l'obra també hi col·laboren: el Departament de Cultura, la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'IDAPA, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà. 

 
La presentació d’aquest llibre s’emmarca dins de les activitats que ha programat l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà a Tremp en motiu de la celebració del seu 10è aniversari. Amb aquest llibre, segons membres de l’Arxiu Comarcal, es fa justícia a la tasca amateur del fotògraf isonenc tot just quan es commemora el centenari del seu naixement.

Un fons de prop de 8.000 negatius
 
El fons fotogràfic de Josep Durany, de 7.611 negatius en blanc i negre en 35 mm, es va ingressar l’any 2011 mitjançant contracte de cessió en comodat dels germans Durany a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, on estan custodiades i on s’han digitalitzat i moltes d’elles s’han descrit.
 

Autoretrat de Josep Durany. Foto: Josep Durany


Durant aquests últims anys s’han fet diverses exposicions, tant a Isona com a Tremp, per promocionar l’obra d’aquest fotògraf pallarès. Amb aquesta publicació, un resum del seu talent fotogràfic queda a l’abast del públic en general. Al llibre es podran veure fotografies de la seva Isona natal, de Tremp, i de la comarca del Pallars Jussà, però també Lleida, de Blanes, de França i especialment de Barcelona, on residia habitualment.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació