Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

Unió de Pagesos anima als ramaders a denunciar Agroseguro per reclamar les compensacions per la sequera

El sindicat agrari diu que la lectura que fan els tècnics de les estimacions per satèl·lit no interpreten l'afectació real de la manca de pastures

Redacció 3 d'octubre de 2019 a les 09:26
Pla general de la xerrada informativa que ha fet Unió de Pagesos a la Pobla de Segur | ACN
Unió de Pagesos (UP) anima els ramaders de les comarques de muntanya a denunciar l'asseguradora Agroseguro per reclamar les compensacions per la sequera. Joan Guitart, coordinador territorial de les comarques de muntanya d'UP, ha explicat que l’asseguradora no reconeix que aquest any hi hagi hagut extrema sequera, com sí que manifesten la majoria dels ramaders de muntanya.

Guitart assegura que d'ençà que es va privatitzar l'asseguradora, la lectura que fan els tècnics de les estimacions per satèl·lit de la sequera no interpreten l'afectació real. A més, ha dit que això pot provocar que molts ramaders es plantegin no contractar aquesta assegurança la pròxima campanya. Els ramaders reclamen que els tècnics visitin el terreny per comprovar la manca de pastures a les muntanyes o que facin una interpretació correcta de les dades.

Davant aquesta situació, el sindicat agrari es planteja una denúncia conjunta amb altres agrupacions de l'estat espanyol. Guitart ha dit que aquesta situació pot suposar la pèrdua d'un 50% de la renda a un ramader. En aquest sentit, el sindicat ha demanat la implicació del Departament d'Agricultura.

L'assegurança compara els índexs actuals de vegetació amb la mitjana dels anys anteriors per al mateix període i la mateixa zona. Guitart ha afirmat que si l’asseguradora visita les muntanyes, veurà que l'herba està cremada pel sol i la manca de pluges. Aquest dimecres el sindicat agrari ha fet una xerrada informativa a la Pobla de Segur per animar als ramaders a unir-se a una denuncia col·lectiva.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació