Dijous, 25 d'abril de 2024
biblioteca de sort

Les obres de la nova Biblioteca comarcal de Sort, a punt

La primera fase dels treballs s’iniciarà els propers dies i s’allargarà fins el maig de l’any que ve

Redacció 19 de setembre de 2019 a les 09:37
Imatge de la signatura de l’acta aquest dimecres a l’Ajuntament de Sort | Ajuntament de Sort
La primera fase de les obres de la nova Biblioteca comarcal de Sort, que comprèn les tasques arquitectòniques i estructurals de l’edifici, s’iniciaran els propers dies. L’Ajuntament de Sort i l’Institut Català del Sòl (Incasòl) han signat aquest dimecres l’acta de replanteig de la primera fase de les obres, uns treballs que es preveu que comencin aviat i que finalitzin el mes de maig de l’any que ve.

Els treballs van ser adjudicats fa un mes i mig a l'empresa local Cervós per un import de 233.466 euros i uns altres 13.000 per a la direcció de l'obra, que es preveu que s'allargui uns vuit mesos. Tot seguit s'haurà de treballar per aconseguir el finançament de la segona fase i posar-la en marxa, per tal d'omplir la Biblioteca i dotar-la de contingut. 

L'edifici estarà format per dos plantes, tindrà 679 metres quadrats i comptarà amb sistemes d'eficiència energètica. El municipi de Sort té 2.128 habitants i actualment disposa d’una biblioteca pública que no dona compliment als estàndards mínims obligats al Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que requereix pel municipi una biblioteca central comarcal de 450 metres quadrats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació