Dissabte, 20 d'abril de 2024
bolets

Temporada de bolets tardana per la calor i la falta de pluja de l'estiu

Ja es poden trobar alguns exemplars al Pirineu, però a la resta de comarques catalanes encara no n'ha nascut cap

Redacció 17 de setembre de 2019 a les 10:06
Pla detall d'alguns dels bolets que es poden trobar al Pirineu, la majoria camagrocs | CTFC
La temporada de bolets ha començat amb timidesa al Pirineu. A la resta de Catalunya, en canvi, amb excepció d'alguns punts, la campanya encara no ha ni començat. En un comunicat, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya explica que caldrà esperar l'arribada de més pluges durant el mes de setembre perquè els bolets comencin a créixer. De fet, els models de producció preveuen una campanya més tardana, tot i que la producció s'estima similar a la mitjana dels darrers 20 anys (uns 60 quilos de bolets per hectàrea).

Per contra, si es compara amb la campanya de l'any passat, les xifres evidencien que la producció serà molt inferior. La temporada passada es van recollir 167 quilos de bolets per hectàrea, la segona millor dada des que es tenen registres.

Les estimacions que fa el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya són el resultat de models matemàtics de producció de bolets obtinguts en base a mostrejos micològics realitzats en parcel·les permanents distribuïdes pels boscos catalans i la informació meteorològica recollida en cadascuna de les parcel·les durant els darrers vint anys. Els models tenen en compte la variabilitat en la producció dels fongs que hi ha entre els diferents tipus de bosc i la disponibilitat d'aigua que hi haurà durant la campanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació