Diumenge, 19 de maig de 2024
EN DIRECTE

La Diada, minut a minut

Tota la informació dels actes de l'Onze de Setembre i la manifestació de Barcelona

Redacció 11 de setembre de 2019 a les 10:33
« Entrades més recents
 10:14 
El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, valora que el mandat de l'1-O no és "interpretable" i demana a la majoria independentista del Parlament que faci efectiva la declaració d'independència. Castellà defensa la via unilateral i la "insubmissió col·lectiva de ciutadans i institucions.

 10:12 
El líder de JxCat, Albert Batet, compara la repressió actual de l'Estat amb la del 1714 i assegura que tot i així la "voluntat de ser un Estat" continua vigent. "Mentre Espanya està en crisi, a Catalunya mantenim ferma la majoria independentista".

 10:12 
Miquel Iceta crida a buscar objectius que puguin ser compartits de manera més amplia. "Els catalans hem estat massa dividits al voltant d'una qüestió concreta que ens impedeix avançar", ha apuntat el líder del PSC, que ha reclamat trobar "espais comuns de reunir la societat i garantir el respecte per a totes les idees". 

 10:07 
El president del PDECat, David Bonvehí, demana una Diada "reivindicativa" amb un "especial record" per als presos i exiliats. " Agafant el fil del 2017, continuarem avançant", assegura.

 10:04 
Ramon de Vilana-Perles, el català que va governar a Europa després del 1714; us acosta la seva figura Pep Martí.

 09:59 

 09:55 
El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, demana recuperar la "normalitat democràtica" i reclama l'alliberament dels presos polítics per aconseguir-ho. Pacheco també exigeix als partits abandonar el partidisme per aconseguir un pacte de govern a l'Estat i l'aprovació dels pressupostos a Catalunya.

 09:54 
El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, assegura que aquesta Diada "plou sobre mullat" en la manca de "solucions polítiques" per recuperar drets socials, que vincula als nacionals.

 09:50 

 09:47 

 09:50 

 09:47 

 09:46 

 09:44 
Acte institucional, ahir a Vic, amb fotos de Josep M. Montaner:
 

 09:44 
Acte institucional, ahir a Vic, amb fotos de Josep M. Montaner:
 

 09:39 

Ofrena floral del Govern al monument de Rafael Casanova, aquest matí. Foto: ACN

 09:39 
El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, qualifica Rafael Casanova de "gran españolazo" i demana que l'Onze de Setembre no sigui una "Diada nacionalista" sinó de "tots els catalans".

 09:38 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que Catalunya viu un moment d'excepcionalitat i assegura que les institucions no podran recuperar la normalitat del debat polític fins a l'alliberament dels presos polítics. Colau insta el PSOE a arribar a un acord amb Podem per evitar eleccions a l'Estat i insta la resta de forces polítiques a treballar per aprovar els pressupostos a Barcelona i a Catalunya.

 09:35 
El president del Parlament, Roger Torrent, parla d'una Diada "excepcional" a causa dels presos polítics i els exiliats. Torrent demana que, poques setmanes abans de la sentència, es "reforcin" les majories contràries a la repressió i favorables a una solució democràtica al conflicte català. Torrent també ha recordat Carme Forcadell i ha defensat que va fer "el que han de fer" tots els presidents del Parlament: "permetre el debat dels grups".

 09:34 
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha instat la ciutadania a participar als actes institucionals de la Diada i també als organitzats per les entitats,com la manifestació d'aquesta tarda. Demana reclamar "massivament i cívicament el dret a la democràcia i la llibertat". Budó qualifica d'acte incívic que un veí hagi reproduït l'himne espanyol durant l'ofrena del Govern i considera que l'ha volgut boicotejar.

 09:19 
Llegiu els articles sobre la Diada dels nostres opinadors:

«La Diada de tots»; per Ferran Casas, subdirector de NacióDigital

«Contingut i continent de la Diada»; per Francesc Marc-Àlvaro

«Nous lideratges de país: Catalunya i Barcelona»; per Elisenda Alamany, número dos d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona

«'Homo Diada'»; per Francesc Canosa

 09:18 
DADES El procés treu al carrer 675.000 catalans que no s'havien manifestat mai. Un 74% dels independentistes van anar a alguna manifestació durant l'any posterior a l'1-O, per tan sols un 23,2% dels unionistes. Per Roger Tugas.

 09:29 
Des de la presó, Carme Forcadell anima els catalans a exercir aquesta Diada els seus drets democràtics "lliure i pacíficament".

 09:29 
Des de la presó, Carme Forcadell anima els catalans a exercir aquesta Diada els seus drets democràtics "lliure i pacíficament".

 09:17 
L'independentisme s'aferra a la Diada com a símbol d'unitat abans de la sentència. La mobilització a Plaça Espanya, que els presos i exiliats volen massiva a les portes del veredicte del Suprem, és la segona consecutiva sense unitat estratègica. Per Oriol March.

 09:17 

 09:16 

 09:16 

 09:17 
Al Baix Montseny ja s'ha començat a commemorar la Diada 2019, informa Jordi Purtí.

 09:10 

 09:01 
Arrenquen les ofrenes florals al monument a Rafael Casanova amb l'amenaça de pluja. A les 9 hores han començat les tradicionals ofrenes florals al monument a Rafael Casanova, situat a la cruïlla entre els carrers Ali Bei i Ronda de Sant Pere de la capital catalana. És just el punt on el conseller en cap de Barcelona va caure ferit l'11 de setembre de 1714 durant la Guerra de Successió.
Després de Mossos d'Esquadra, Bombers i Guàrdia Urbana, que ho han fet prèviament, els primers que han dipositat la corona de flors han estat els consellers del Govern amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al capdavant, i just després el president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat de membres de la Mesa. Al llarg del matí està previst que representants dels partits, entitats i sindicats retin homenatge a Rafael Casanova amb motiu de l'Onze de Setembre.
Està previst que hi passin representants de tots els partits excepte de Cs i PP, tot i que aquest any el regidor dels populars a l'Ajuntament de Barcelona Josep Bou ha anunciat que hi serà present amb la delegació del consistori.

 09:01 

 08:50 

 08:45 

 08:45 

 08:44 

 08:26 
El Parlament va lliurar ahir la Medalla d’or als activistes Òscar Camps i Carola Rackete, per la seva tasca al Mediterrani. La glossa va anar a càrrec de l'entrenador. 

CRÒNICA L'homenatge del Parlament als «herois» del Mediterrani esmena la plana al govern de Sánchez; per Aida Morales i Sara González

CONTRACRÒNICA «Sortiu i rescateu», que plora el mar; per Aida Morales i Sara González
 

 08:15 
Aquest migdia, a les 12h, Òmnium ha organitzat l'acte "Pels drets i les llibertats, absolució!". Serà a la plaça Lluís Companys i servirà per exigir l'absolució dels líders independentistes quan falten poques setmanes perquè surti la sentència del Tribunal Suprem.

 08:13 
La pluja ha feta acte de presència els dies previs a la Diada. Us deixem un recull de tots els actes suspesos a causa del temporal.

 08:10 
Més de 1.000 autobusos asseguren una Diada de nou massiva. Tot a punt perquè centenars de persones es desplaçaran aquest dimecres cap a Barcelona. Trànsit ja ha demanat que la gent esgraoni l'arribada a la capital catalana. 

 08:05 

 08:04 
Però no tot passarà a Barcelona. També hi ha previstos actes arreu del territori. Aquí us en fem un recull. 

 08:03 
La setmana ha estat marcada per la inestabilitat meteorològica. Aquí us deixem la previsió del temps per aquest dimecres: farà núvol, però el Servei Meteorològic de Catalunya apunta que no plourà durant la manifestació.

 08:02 
L'última xifra publicada d'inscrits a la manifestació de la Diada és de 400.000 persones. Aquí podeu veure com s'estan omplint els trams quan falten poques hores perquè arrenqui la mobilització. 

 08:01 
Aquí teniu una GUIA amb tota la informació sobre les mobilitzacions previstes per aquest Onze de Setembre.

 08:00 
Bon dia! Arrenquem un minut a minut amb tota la informació relacionada amb la Diada, amb especial atenció a la manifestació convocada aquesta tarda a Barcelona. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació