Dimecres, 24 d'abril de 2024
EN DIRECTE

La Diada, minut a minut

Tota la informació dels actes de l'Onze de Setembre i la manifestació de Barcelona

Redacció 11 de setembre de 2019 a les 10:33
« Entrades més recents
 16:48 
El president del PDECat, David Bonvehí, assegura que estan "molt satisfets" per la resposta de la gent en aquesta Diada, i assegura que si es continua "lluitant" la independència és podrà aconseguir.

 16:46 
La diputada de la CUP Maria Sirvent crida a pressionar per assolir els reptes de país amb la independència de Catalunya al centre, i a treballar per la "conquesta dels drets civils" que estan sent "vulnerats de forma sistemàtica".

 16:46 

 16:27 

 16:24 
L'esquerra independentista reuneix més de mig miler de persones a Lleida en la manifestació de la Diada; informa Àlvar Llobet des de la capital del Segrià.

 16:24 

 16:12 

 16:10 
FOTOS Primeres imatges multitudinàries de la manifestació de la Diada. La plaça d'Espanya i la Gran Via de Barcelona comencen a omplir-se de manifestants.

 16:10 
Una nova Diada multitudinària escalfa motors al centre de Barcelona. Milers de persones ja omplen els carrers a l'espera que arrenqui la manifestació a Plaça Espanya, on se celebrarà l'acte polític. Per Sara González, Aida Morales i Oriol March.

 16:01 

 15:59 

 15:54 
Pere Aragonès: "Ningú renuncia, ningú deserta i hem nascut per defensar la independència del nostre país". El vicepresident del Govern carrega contra la vicepresidenta Carmen Calvo i assegura que l'independentisme no desistirà del seu objectiu: "Que n'aprenguin, que no hem viscut a renunciar ni a resistir, hem vingut a guanyar, a guanyar i a guanyar".

 15:54 
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, clou l'acte d'ERC: “No fem tot això per un canvi de bandera. Volem deixar enrere un estat monàrquic i corrupte al servei dels oligopolis".

 15:54 
Marta Rovira: “No som delinqüents. Defensar la independència no és un crim”. La secretària general dels republicans reclama el dret a defensar el projecte de la independència de la mateixa manera que altres partits defensen el seu projecte. “La sentència serà una condemna a la democràcia”, ha advertit.

 15:54 
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervé a l'acte a través d'un vídeo. "Seguim forts malgrat la repressió i les amenaces. Seguim determinats per arribar fins al final. En som molts i molt diversos", ha dit.

 15:43 
Torrent crida a “fer el camí ampli i sumar gent al servei de la República”. Ha reivindicat ERC com a “imprescindible” per aconseguir aquest objectiu i ha demanat als militants que ajudin a "enfortir" el projecte. ".Som-hi, no pararem".

 15:43 
El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que, per molt que pronostiquin cada any que l'independentisme es “desinfla”, els carrers es tornen a omplir per a la Diada. “Hi serem dempeus tantes vegades com convingui, també després de la sentència de la vergonya que condemnarà els nostres companys i la democràcia. No abandonarem mai els carrers”, ha dit.

 15:43 

 15:41 
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, assegura que l'independentisme està "a punt" per a una sentència que voldrà “retallar la democràcia” i ha assegurat que sortiran a "defensar-se".

 15:40 
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, respon al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per haver desitjat que la Diada sigui “per a tothom”: “Tens raó Pedro, falten catalans i catalanes, falten els nostres companys presos i exiliats, per a la teva vergonya". 

 15:40 

 15:31 
L'estelada gegant de la Patum viatja en bus a la Diada per mantenir «ben viu» el clam per la República; per Pilar Márquez Ambrós. NacióDigital acompanya un dels autocars amb què centenars de berguedans es desplacen a Barcelona.

 15:31 

 15:31 

 15:31 
"Malgrat la repressió, no podran amb nosaltres. No estan passant ni passaran. Ens esperaven dividits, enfrontats i afeblits, però estem ferms i forts", ha assegurat el líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall.

 15:31 
A punt de començar l'acte polític d'ERC al Parc Joan Miró. Intervindrà la plana major del partit, encapçalada per Marta Rovira per vídeo i el vicepresident Pere Aragonès. Unes 500 persones participen del dinar dels republicans. Informa Sara González.

 15:30 
Ester Capella a Moià, davant el monument a Casanova: «No podem preveure el futur, però circula un corrent que persistirà»; informa Xavier Rius Sant. Els deu ajuntaments del Moianès i una quarantena d'entitats han participat a l'ofrena floral a la vila natal de qui va ser conseller en cap el 1714.

 14:48 
L'epicentre de la manifestació de la Diada, ubicat a plaça d'Espanya, comença a omplir-se amb els primers manifestants, malgrat el fort vent que ha començat a bufar. L'Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per ventades, i els Bombers ja han realitzat 50 serveis a la ciutat per branques caigudes i problemes amb façanes.

 14:32 
A NacióDigital i coincidint amb la Diada, continuem demanant la llibertat dels presos polítics.
 

 14:13 

 13:54 

 13:54 

 13:52 
El Roser acull la major part de les ofrenes per la Diada a Lleida; informa Àlvar Llobet. Només el PSC i el Comú han portat flors al monòlit que hi ha la Seu Vella, tot i que els segons han fet una ofrena als dos llocs.

 13:50 
Solemne i reivindicativa commemoració de la Diada a la plaça Onze de Setembre de Manresa, informa Pere Fontanals. Un total de 49 entitats s'ha adherit a la commemoració i han participat a l'ofrena floral.

 13:50 

 13:29 
Òmnium fa de la Diada un assaig de la resposta unitària a la sentència. Jordi Cuixart sosté que "la defensa permanent del diàleg és l'única via per a la resolució del conflicte" en un acte coral a l'Arc de Triomf pensat per mostrar la transversalitat del clam d'absolució dels presos. Crònica de Joan Serra Carné.

 13:27 
Granollers celebra la Diada de l'Onze de Setembre sense pluja i amb menys reivindicacions; informa Jaume Ventura 

 13:27 
Granollers celebra la Diada de l'Onze de Setembre sense pluja i amb menys reivindicacions; informa Jaume Ventura 

 13:27 

 13:27 
Parlaments i homenatges en la vessant més institucional de la Diada a les Terres de l'Ebre.
Aguaita.cat repassa als actes institucionals organitzats en motiu de l'Onze de Setembre al territori.

 13:17 
Marcel Mauri lamenta que l'"Estat continuï sense fer cap proposta per resoldre el conflicte". El vicepresident d'Òmnium lamenta que la Fiscalia i el Suprem ja hagi donat per condemnats els presos quan es va demanar que s'acati la sentència. Mauri recorda que la sentència obligarà a reaccionar el sobiranisme: "Tots aquells drets que siguin condemnats hauran de ser exercits, també el dret a l'autodeterminació". Per cloure el seu discurs, el dirigent d'Òmnium ha reiterat les paraules de Jordi Cuixart: "Ho tornarem a fer, perquè no podríem fer una cosa diferent". 

 13:15 

 13:15 

 13:00 
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, també participa en l'acte d'Òmnium. Ha llegit un missatge escrit per Isabel Clara Simó per insistir en la determinació de l'independentisme: "Si estem convençuts que volem la llibertat, no ens aturarà ningú".

 12:55 

 12:55 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participa en un vídeo projectat en l'acte d'Òmnium i demana l'"absolució" pels presos. "És una barbaritat que faci dos anys que siguin a la presó", ha afirmat Colau en el missatge enregistrat, en el qual ha reivindicat la llibertat d'expressió i el dret a manifestació.

 12:50 

 12:49 

 12:45 

 12:45 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació