Divendres, 19 d'abril de 2024
muntanya de tor

Reobert el conflicte de Tor

Els nebots de Jordi Riba ‘el Palanca’ adrecen una carta a l’Ajuntament d’Alins negant-li el nínxol familiar

Redacció 30 d'agost de 2019 a les 11:20
Imatge aèria del poble de Tor, al terme d'Alins | Jose E. Gomez
L’històric i novelesc conflicte de la muntanya de Tor, al terme municipal d’Alins, sembla reobrir-se. Segons ha avançat aquest dijous el diari Segre, els nebots de Jordi Riba, veí del poble conegut com el Palanca, van presentar el passat mes de març un escrit a l’Ajuntament d’Alins en què neguen el permís perquè el seu tiet sigui enterrat al nínxol familiar quan mori.

En aquest escrit i sempre segons el mateix rotatiu, els nebots d’el Palanca asseguren que mantindran el veto fins que Riba no reconegui per escrit “tot el mal i el dolor que directament o indirectament ha causat a la família”, expressi “el seu penediment” i firmi un document “en el qual es fes menció expressa que ni ell ni els seus hereus no molestaran mai més els fills i hereus legals de Lluís Riba”, germà d’el Palanca.

Jordi Riba ha mantingut des de fa anys nombrosos conflictes amb altres famílies de Tor pels usos de la muntanya. El Palanca s’ha oposat sempre a l’explotació turística del terreny, de prop de 5.000 hectàrees. Aquest conflicte ha provocat tres assassinats: dos treballadors del Palanca, l’any 1980 i un veí del poble, Josep Montané, 15 anys després.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació